Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα παραγωγική στο Twitter, αλλά σίγουρα ασκεί επιρροή. Η Τέιλορ Σουίφτ κατέχει τώρα τον τίτλο του πιο επιδραστικού χρήστη του Twitter το 2018.

Παρά τη δημοσίευση μόνο 13 tweets καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018 μέχρι σήμερα (είναι περισσότερο χρήστης του Instagram), η τραγουδίστρια του «Blank Space» σκαρφάλωσε στην κορυφή της ετήσιας λίστας με τα πιο επιδραστικά πρόσωπα του Twitter που συντάσσεται από το Bandwidth, το οποίο χρησιμοποιεί μια σειρά δεδομένων για να καταγράψει τον αριθμό των engagements (συμμετοχή/εμπλοκή) που δημιουργούνται από κάθε tweet.

Η Τέιλορ Σουίφτ βαθμολογήθηκε με 98 και κατέκτησε την κορυφή της φετινής λίστας.

H Γκέμα Τζόις, δημοσιογράφος δεδομένων για την Brandwatch εξήγησε ότι το πολύ tweeting δεν μεταφράζεται αναγκαστικά σε επιρροή.

«Ο Τζάστιν Μπίμπερ, ο οποίος υπήρξε σταθερός στη λίστα των 10 τα τελευταία τρία χρόνια, σπάνια χρησιμοποιεί το Twitter» σημείωσε η Τζόις. «Όμως είναι σε θέση να δημιουργεί πολλά engagement».

Τα αποτελέσματα της έρευνας του Bandwidth αποκαλύπτουν τους άνδρες και γυναίκες που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή στο Twitter.

Οι άντρες με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο Twitter 2018

1. Liam Payne (βαθμολογία: 97)

2. Donald Trump (βαθμολογία: 96)

3. Justin Bieber (βαθμολογία: 95)

4. Μπαράκ Ομπάμα (βαθμολογία: 95)

5. Cristiano Ronaldo (βαθμολογία: 95)

Οι γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Twitter 2018

1. Taylor Swift (βαθμολογία: 98)

2. Katy Perry (βαθμολογία: 96)

3. Kim Kardashian West (βαθμολογία: 96)

4. Demi Lovato (βαθμολογία: 96)

5. Ellen DeGeneres (βαθμολογία: 95)