Μια εύκολη και πεντανόστιμη κρεατόσουπα με μοσχάρι και λαχανικά, που θα σας ζεστάνει τώρα που κρύωσε ο καιρός και θα την απολαύσει όποιος τη δοκιμάσει.

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι ποντίκι

50 γραμμάρια αλεύρι

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

2 φύλλα δάφνης

2 κλαδάκια δεντρολίβανο

1 λεμόνι για το χυμό και τις φλούδες

50 γρ. κρασί λευκό

1 κιλό ανάμικτα λαχανικά (3-4 πατάτες κομμένες σε κύβους, 2-3 καρότα, 1-2 κολοκυθάκια, 1 κρεμμύδι) ή κατεψυγμένα για σούπα

½ ματσάκι σέλινο (μόνο τα φύλλα)

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αφού κόψουμε το ποντίκι σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας και φροντίζουμε να καλυφθεί με το αλεύρι όλη η επιφάνεια του κρέατος. Σε κατσαρόλα που έχουμε τοποθετήσει σε δυνατή φωτιά για να κάψει, βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα σκόρδα, τα φύλλα δάφνης, το δεντρολίβανο και τις φλούδες λεμονιού. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, βάζουμε το νερό γύρω στο 1,5 λίτρα, καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε για 1 ½ ώρα. Προσθέτουμε τα λαχανικά και το σέλινο. Καλύπτουμε ξανά με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού, σέλινο, ελαιόλαδο και πιπέρι.