Ο ντόρος γύρω από το όνομά της ήταν μεγάλος, αλλά δεν είχε τοποθετηθεί η ίδια επί όσων της «χρεώναν» και ανέφεραν σχετικά με εκείνη.

Αλλά τώρα η Μπάγια Αντωνοπούλου αποφάσισε να μιλήσει. Η δημοσιογράφος, που όπως είναι γνωστό ξεκίνησε στο πλευρό του Γιώργου Παπαδάκη πριν 5 χρόνια, κάνοντας την πρακτική της, με αφορμή τη λήξη συνεργασίας μαζί του, αλλά και με τον ΑΝΤ1 μίλησε στο περιοδικό Down Town για το επαγγελματικό της «διαζύγιο».

Σύμφωνα με το Star, αποκάλυψε ότι νιώθει πολύ καλά με τον εαυτό της και με τον τρόπο που διαχειρίστηκε τις καταστάσεις. Εξομολογήθηκε ακόμα ότι οφείλει ένα μεγάλο «ευχαριστώ. Στους δικούς μου ανθρώπους θέλω να πω ευχαριστώ, στην οικογένειά μου και στους φίλους μου, που με στηρίζουν πάντα. Κυρίως στη μητέρα μου, που είναι πάντα δίπλα μου, δίνοντας μου απεριόριστη αγάπη, στήριξη και εμπιστοσύνη», ενώ πρόσθεσε ότι «Συγγνώμη δεν οφείλω σε κανέναν, ίσως στον εαυτό μου, που κάποιες φορές τα τελευταία χρόνια, τον πίεσα παραπάνω από όσο έπρεπε για πράγματα που δεν αξίζουν».

Σε δηλώσεις της στην εκπομπή «Ευτυχείτε», στο Open εξήγησε ότι μετά την ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε εκείνη και τον Γιώργο Παπαδάκη η ίδια αποφάσισε να μην επιστρέψει ξανά στην εκπομπή, παρόλο που αυτό ήταν κάτι που της ζητήθηκε από το κανάλι.

Στη συνέχεια, όπως επιβεβαίωσε είχε πρόταση από τους ιθύνοντες να επιστρέψει στο ρεπορτάζ, κάτι που όπως άφησε να εννοηθεί δεν την ενδιαφέρει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Σε ερώτηση αν της έγινε επίσημη πρόταση από το κανάλι του Αμαρουσίου να συμμετέχει στην ενημερωτική εκπομπή που πιθανότατα θα ξεκινήσει τα Σαββατοκύριακα, εκείνη ξεκαθάρισε τι πραγματικά ισχύει, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το επόμενο βήμα της να μην είναι αποκλειστικά στο χώρο της ενημέρωσης.«Κάθε πόρτα που κλείνει, ανοίγει μια νέα», δήλωσε η δημοσιογράφος το πρωί της Δευτέρας στην κάμερα της εκπομπής