temp 17 oC weather-icon
20oC
30oC
News Now
Δώνης: «Αυτά τα σκορ μπορεί να επηρεάσουν και αρνητικά, θα γίνουν εσωτερικές μεταγραφές»
Ποδόσφαιρο

Δώνης: «Αυτά τα σκορ μπορεί να επηρεάσουν και αρνητικά, θα γίνουν εσωτερικές μεταγραφές»

Ο Γιώργος Δώνης εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διασπάσει την άμυνα του Απόλλωνα, ενώ μίλησε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του στη διακοπή των εθνικών και έκανε λόγο για ενίσχυση των Πράσινων εκ των έσω.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 5-1 του Απόλλωνα Σμύρνης στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League στο ΟΑΚΑ. Στη συνέντευξη Τύπου με το πέρας της αναμέτρησης, ο Γιώργος Δώνης εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο οι Πράσινοι κατάφεραν να διασπάσουν κατ’ επανάληψη την άμυνα μίας ομάδας που έχει δυσκολέψει πολλούς αντιπάλους της, το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός στη διακοπή των εθνικών, το πώς το Τριφύλλι ανεβάζει σταδιακά το επίπεδό του, αλλά και τα τα συν και τα πλην μιας τόσο εμφατικής νίκης. Αναφέρθηκε δε τόσο στο επόμενο παιχνίδι κόντρα στον Άρη όσο και στην περίπτωση του νεαρού Αρμενάκα, ενώ έκανε λόγο για εσωτερικές μεταγραφές.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Είναι σημαντικό για την ομάδα που χτίζουμε να έχει κάποια μεγάλα σκορ νίκης. Από την άλλη, θα πρέπει να διατηρήσουμε την ισορροπία στο μυαλό μας, γιατί αυτά τα σκορ μπορεί να σε επηρεάσουν αρκετά αρνητικά. Όλες οι ομάδες δυσκολεύτηκαν απέναντι σε αυτή την ομάδα με την άμυνα που έπαιζε. Δεν αλλάξαμε πρόσωπα, αλλά αλλάξαμε σχέδια και χρησιμοποιήσαμε από την αρχή για πρώτη φορά φέτος τον ρόμβο, ώστε να αναγκάζουμε την άμυνα του Απόλλωνα να μην έχουν παίκτη μπροστά τους. Φέραμε αρκετή πίεση από την αρχή, δημιουργήσαμε φάσεις και κάναμε το παιχνίδι εύκολο. Ο Στάικος είναι ένα παιδί που είναι κεντρικό χαφ και μπορεί να παίξει ως εξάρι και ως οχτάρι».

Για το αν βλέπει κούραση στην ομάδα του: «Έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα. Όταν υπάρχει το κενό των Εθνικών ομάδων, δουλεύουν λίγοι παίκτες. Αυτό είναι πρόβλημα, γιατί τα παιδιά που δεν παίζουν στην Ελπίδων δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα γυρίσουν. Δεν φοβάμαι για το θέμα κούρασης. Είχαμε ένα πρόβλημα με τον Κουρμπέλη στα πλευρά. Όλη την εβδομάδα ήμασταν καλά, αλλά στην προθέρμανση ήθελε αλλαγή, ο ίδιος ήθελε να αγωνιστεί και η εξέλιξη με βοήθησε για να μην επιβαρυνθεί η κατάστασή του».

Για τα παιχνίδια με Άρη και ΟΦΗ: «Αρχίζει να μου αρέσει που στο μυαλό μας πλέον έχουμε τα παιχνίδια σε επίπεδα δυσκολίας: εύκολα, δύσκολα, μέτρια και έχουμε καταφέρει να ανεβάσουμε το επίπεδό μας. Δεν τα βλέπουμε έτσι όμως εμείς, κάθε παιχνίδι είναι το ίδιο, να σεβόμαστε τον αντίπαλό μας και να κάνουμε το εβδομαδιαίο μας πλάνο. Το ίδιο θα κάνουμε και στο παιχνίδι με τον Άρη, έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και θα συγκεντρωθούμε σε αυτό».

Για το αν βοηθάει η 5άρα αυτή για τα υπόλοιπα παιχνίδια τέτοιου τύπου στο ΟΑΚΑ: «Επιδρά θετικά στην ψυχολογία μας, πριν τα τρία ντέρμπι είχα πει στους παίκτες μας ότι θα πρέπει να γίνουμε πιο απειλητικοί στα εντός έδρας παιχνίδια μας. Το είχαμε καταφέρει με τον Πανιώνιο και στους επιθετικούς είχα πει πως θα πρέπει οι συνεργασίες τους να είναι πιο αποτελεσματικές. Βοηθάει αυτό στην ψυχολογία, ειδικά όταν έρχεται μετά από τρία ντέρμπι που είναι πιο δύσκολο να βρεις εύκολα φάσεις. Από την άλλη επηρεάζει αρνητικά ψυχολογικά τον αντίπαλο, γιατί μας «φοβούνται» περισσότερο για τον τρόπο που θα μας αντιμετωπίσουν».

Για την δύσκολη συνέχεια: «Δεν είμαι έτοιμος αυτή τη στιγμή για τα πλάνα μου για το επόμενο και το μεθεπόμενο παιχνίδι. Θα εστιάσω σε κάποια πράγματα στο δικό μας παιχνίδι και σε αυτό με τον Ολυμπιακό. Δεν είχαμε χρόνο και εστιάσαμε στα όσα κάναμε στα 10 παιχνίδια. Ο Άρης έχει αλλάξει προπονητή, γνωρίζω τον Σάββα Παντελίδη, ξέρω ποιο είναι το σχέδιό του και θα πρέπει να δούμε πως θα λειτουργήσει ο Άρης και πάνω σε αυτό θα δούμε ποιο θα είναι το σχέδιό μας γι’ αυτό το παιχνίδι».

Για τον Αρμενάκα: «Δεν έχω δει πολλά πράγματα ακόμα, έχω ένα μικρό δείγμα, αλλά νομίζω πως είναι δύσκολες οι προϋποθέσεις για τον ποδοσφαιριστή και για εμάς. Τις δοκιμές δεν τις σκέφτομαι όπως το καλοκαίρι. Ήδη έχουμε ένα ρόστερ, άρα το παιδί που θα δοκιμαστεί πρέπει να είναι πολύ καλός για να δώσουμε το «ok». Πλέον δεν σκεφτόμαστε τον Γενάρη, αλλά το πως θα είμαστε το καλοκαίρι και οι παίκτες που θα έρθουν θα πρέπει να μας ανεβάσουν επίπεδο».

Για το αν έχει στο μυαλό του κάποια ενίσχυση: «Έχω αρκετά πράγματα στο μυαλό μου, αλλά δεν αφορά παίκτες που είναι εκτός της ομάδας. Υπάρχουν παιδιά που κάνω υπομονή για την εξέλιξή τους και θα είναι κάποιες εσωτερικές μεταγραφές. Κάποια παιδιά τα πιστεύω πολύ, τους δίνω χρόνο γιατί όταν είσαι σε μικρή ηλικία χρειάζεσαι τρεις με έξι μήνες για να δείξεις τι αξίζεις. Θεωρώ πως θα έχουμε αρκετές εσωτερικές μεταγραφές κι όχι εξωτερικές».

Περισσότερα
Ροή Ειδήσεων