Ενώπιον Κακουργιοδικείου οδηγούνται εκ νέου σήμερα Παρασκευή οι 4 κατηγορούμενοι για το διπλό φονικό του Στροβόλου.

Στη σημερινή δικάσιμο θα ανακοινωθεί η απόφασή του, αν δηλαδή κάνει ή όχι αποδεκτό το αίτημα του δικηγόρου της Σάρας Σίαμς για ακύρωση του κατηγορητηρίου.

Ο Σωτήρης Αργυρού, προβάλλοντας τον ισχυρισμό για ελαττωματικό κατηγορητήριο, σημείωσε ότι η πελάτισσά του θα έπρεπε να δικαστεί μόνο για συνωμοσία για ληστεία. Τους ισχυρισμούς του αντέκρουσε η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Πολίνα Ευθυβούλου. Όπως ανέφερε ο Δικαστής της υπόθεσης, δεν διαπιστώθηκε παρατυπία στην πολλαπλότητα και ελαττωματικότητα του κατηγορητηρίου και ως εκ τούτου απέρριψε την ένσταση.

Ο δικηγόρος του βασικού κατηγορούμενου υπέβαλε αίτημα για αυτοψία στη σκηνή του διπλού φονικού, στην οικία του άτυχου ζεύγους Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου στον Στρόβολο. Ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν έχει ενημέρωση αναφορικά με τεκμήρια που περισυνελλέγησαν σε σχέση με την υπόθεση, αλλά ούτε και για τις καταθέσεις των μαρτύρων.

Αμέσως μετά την απόφαση, άρχισε ουσιαστικά η διαδικασία, με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα, ο οποίος είναι ο χειριστής των τεκμηρίων.

Κατά την παρουσίαση των τεκμηρίων προκλήθηκε ένταση στο δικαστήριο, με τους συγγενείς να ταράζονται στη θέα των ματωμένων ρούχων των δύο δολοφονηθέντων.

Κατά τη διαδικασία ο πρώτος μάρτυρας για το στυγερό έγκλημα αστυφύλακας Ανδρέας Παναγιώτου παρουσίασε τα τεκμήρια που περισυνελλέγησαν και εξετάστηκαν για την υπόθεση μεταξύ των οποίων:

Ένα ματωμένο σεντόνι

Τα ρούχα της άτυχης Ντίνας ποτισμένα με αίμα

Ένα ρόπαλο

Ένα σπαθί τύπου Σαμουράι

Μια φανέλα με αίμα που εντοπίστηκε πάνω σε ποδοσφαιράκι

Ένα ζευγάρι ματωμένα παπούτσια νούμερο 43

¨Ενα ipad που στάληκε στο εξωτερικό για να «ξεκλειδωθεί» και το οποίο εντοπίστηκε σε μια κίτρινη τσάντα

Η παρουσίαση των τεκμηρίων προκάλεσε την έντονη αντίδραση συγγενών που παρακολουθούσαν τη διαδικασία και δεν ήταν λίγες οι φορές που ξέσπασαν σε κλάματα, ιδιαίτερα μπροστά στη θέα των ματωμένων τεκμηρίων. Από την πλευρά τους, οι κατηγορούμενοι ήταν σκυφτοί στο πάτωμα καθ΄όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Συνολικά υπάρχουν 111 μάρτυρες και 70 εξ αυτών είναι παραδεκτοί.

Πηγή: Sigmalive, alphanews