Νέα ηχητικά ντοκουμέντα με τους διαλόγους του άτυχου δημοσιογράφου με τους δολοφόνους του κάνουν το γύρο του κόσμου.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, Haberturk η Τουρκία έδωσε στις υπηρεσίες πληροφοριών νέους διαλόγους που επιβεβαιώνουν το μαρτυρικό θάνατο του δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι.

Μόλις ο άτυχος δημοσιογράφος εισήλθε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη περικυκλώθηκε από τέσσερα άτομα.

«Άσε το χέρι μου. Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Γιατί το κάνεις αυτό;» ακούγεται να λέει σε έναν από τους εκτελεστές του ο Κασόγκι.

«Προδότη! Ήρθε η ώρα της κρίσης για σένα!» αναφέρει ο Μαχέρ Μουτρέμπ, ένας από τους ύποπτους συντονιστές της δολοφονίας του Κασόγκι.

Στα ηχητικά ντοκουμέντα διακρίνονται οκτώ διαφορετικές φωνές, σύμφωνα με την εφημερίδα. Ωστόσο, μετά τη δολοφονία οι φωνές σιγούν για 50 λεπτά, γεγονός που οδηγεί στην υπόθεση ότι η ομάδα των εκτελεστών χρησιμοποίησε μηχανήματα για να δημιουργήσει παρεμβολές στους κοριούς που χρησιμοποιούνται για τις υποκλοπές στο προξενείο.

Λίγη ώρα μετά, μια φωνή ομολογεί ότι «είναι πραγματικά ανατριχιαστικό που φοράω τα ρούχα κάποιου που σκοτώθηκε πριν λίγα λεπτά» ενώ ταυτόχρονα δε διστάζει να εκφράσει τα παράπονά του για τα παπούτσια του δημοσιογράφου, τα οποία του είναι στενά. Πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για τον Μουσταφά αλ Μαντάνι, τον οποίο οι Τούρκοι αξιωματούχοι κατονόμασαν ως το σωσία του Κασόγκι, που αιχμαλωτίστηκε από τις κάμερες ασφαλείας λίγες ώρες μετά να βολτάρει στην Κωνσταντινούπολη φορώντας τα ρούχα του άτυχου δημοσιογράφου, αλλά με μια μικρή λεπτομέρεια να του διαφεύγει, καθώς τα παπούτσια είναι διαφορετικά.