Εμβληματικά κτίρια σε πόλεις και κοινότητες στην Κίνα φωτίστηκαν την Τρίτη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.

Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν οι πόλεις Πεκίνο, Γκουιγιάνγκ, Χοχότ, Τζινάν, Τζιεγιάνγκ και Σεντζέν. Συμμετέχοντας στην παγκόσμια κινητοποίηση της UNICEF με την ονομασία «Go Blue», αυτές οι πόλεις πραγματοποίησαν εκδηλώσεις και φόρουμ – και μέσω Διαδικτύου – για να στρέψουν την προσοχή στη δημιουργία ενός πιο φωτεινού μέλλοντος για τα παιδιά. Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου.

Στο Πεκίνο, τα παιδιά προχώρησαν στον φωτισμό του Εθνικού Κέντρου Υγρού Στίβου, γνωστού ως ο Κύβος του Νερού. «Ο φωτισμός του Κύβου του Νερού συμβολίζει το φωτεινό μέλλον των παιδιών και την προσπάθεια να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες για την ανάπτυξη των παιδιών, ούτως ώστε κάθε παιδί να μπορεί να γίνει καλύτερος ενήλικας», δήλωσε ο 12χρονος Τζανγκ Τσενσί.

Εκπρόσωποι των παιδιών παρουσίασαν την πρωτοβουλία τους για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού. «Καλούμε ολόκληρη την κοινωνία να συνειδητοποιήσει ότι τα παιδιά είναι η ελπίδα του έθνους, το μέλλον της ανθρωπότητας. Άρα ένα σωστό περιβάλλον απαιτεί την προσοχή και τις προσπάθειες όλων, από όλες τις κοινωνικές τάξεις!», σύμφωνα με την πρωτοβουλία των παιδιών.

«Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα δράσης ‘για τα παιδιά από τα παιδιά’», δήλωσε η Ράνα Φλάουερς, αντιπρόσωπος της UNICEF στην Κίνα.

Ο πρέσβης της UNICEF Τσεν Κουν παρευρέθη στην εκδήλωση εκφράζοντας τη δέσμευσή του στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών καθώς στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για τα παιδιά. «Τα παιδιά μίλησαν», είπε ο Τσεν Κουν. «Ας κάνει ο καθένας από εμάς αυτό που του αναλογεί για να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά».