Ποιος θα το περίμενε; Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ μετά τον Ρότζερ Φέντερερ έβγαλε νοκ-άουτ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς και κατέκτησε με το σπαθί του το ATP Finals! Ο Γερμανός τενίστας επικράτησε στον μεγάλο τελικό του Σέρβου με 2-0 σετ (6-4, 6-3) και έγινε ο νέος βασιλιάς του παγκοσμίου τένις.

Το μεγαλύτερο αστέρι της νέας γενιάς υπέταξε το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και έγινε ο νεότερος πρωταθλητής του ATP Finals στην τελευταία δεκαετία. Ο 21χρονος έσπασε το σχετικό ρεκόρ που κατείχε ο Τζόκοβιτς από το 2008 και ανάγκασε για μια ακόμα φορά όλο τον πλανήτη να υποκλιθεί μπροστά του.

Παράλληλα, έγινε ο πρώτος Γερμανός που κατακτά τον συγκεκριμένο τίτλο από το 1995 και τον θρυλικό Μπόρις Μπέκερ! Αυτό είναι το 10ο τρόπαιο και φυσικά το σπουδαιότερο που κατακτά ο Ζβέρεφ στην σύντομη, αλλά λαμπρή καριέρα του, στην οποία έχει κατακτήσει επίσης 3 τίλους Masters.

Ο Ζβέρεφ απέναντι στον Τζόκοβιτς έκανε το τέλειο παιχνίδι. Εβαλε δύσκολα στον Σέρβο, είχε το πάνω χέρι στα περισσότερα ράλι και στο τέλος δικαιώθηκε για τη στρατηγική του, κερδίζοντας το βαρύτιμο τρόπαιο. Ο 21χρονος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 20 winners και 18 αβίαστα λάθη, με το εκπληκτικό του σερβίς να του δίνει πολύτιμους πόντους. Στο πρώτο σετ ο Ζβέρεφ είχε 88% ποσοστό ευστοχίας στο σερβίς και μάλιστα κατέκτησε τους 18 από τους 21 πόντους έπαιξε με πρώτο σερβίς.

Στο 9ο γκέιμ και με το σκορ στο 4-4 ο Γερμανός έκανε το πολυπόθητο μπρέικ και στη συνέχεια διατήρησε το σερβίς του, κάνοντας το 6-4 και το 1-0 στα σετ. Στο δεύτερο ο Ζβέρεφ με τη ψυχολογία στα ύψη προηγήθηκε με 3-1 και στη συνέχεια με 4-2. Ο 21χρονος παρέμεινε ψύχραιμος και με 6-3 έκανε το 2-0, πανηγυρίζοντας μια τεράστια νίκη, μετά 1 ώρα και 20 λεπτά παιχνιδιού!

Ο Γερμανός κέρδισε τον Τζόκοβιτς για δεύτερη φορά στην καριέρα του και μάλιστα και πάλι σε τελικό. Η πρώτη ήταν την περασμένη σεζόν στο Μάστερς της Ρώμης. Ο Ζβέρεφ μετά την αποψινή νίκη του θα ανέβει στο Νο. 4 της παγκόσμιας κατάταξης και θα πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τον Ρότζερ Φέντερερ. Ο Τζόκοβιτς παρά την ήττα του, θα παραμείνει στο Νο.1, έχοντας 9.045 βαθμούς έναντι 7.480 του δεύτερου Ναδάλ.