Μια νεαρή γυναίκα ανατίναξε το Σάββατο τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη κοντά σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας, το Γκρόζνι, στη νότια Ρωσία, χωρίς να προκληθούν θύματα εκτός από την ίδια, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Αστυνομικοί της ζήτησαν να σταματήσει για έλεγχο των προσωπικών της εγγράφων αλλά όταν αρνήθηκε να το πράξει παρατήρησαν ότι μετέφερε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Έριξαν μια προειδοποιητική βολή και εκείνη ανατίναξε τα εκρηκτικά, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Η άλλοτε ταραχώδης επαρχία είναι σχετικώς ήρεμη τα τελευταία χρόνια που τελεί υπό τον ισχυρό άνδρα Ραμζάν Καντίροφ έπειτα από δύο πολέμους της Μόσχας με τους αυτονομιστές, μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Ωστόσο, τον Αύγουστο ένοπλοι εξαπέλυσαν μια σειρά από επιθέσεις εναντίον αστυνομικών στόχων στην Τσετσενία και το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει αποδείξεις γι αυτό.

Η ευρύτερη περιοχή του Βόρειου Καυκάσου παραμένει πάντως ασταθής με την ανεργία και την διαφθορά να ωθούν κάποιους νέους άνδρες στους κόλπους των τζιχαντιστών.