Ο Μάικλ Αβενάτι, δικηγόρος της πρωταγωνίστριας αισθησιακών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς, συνελήφθη στο Λος Άντζελες με την υποψία της άσκησης ενδοοικογενειακής βίας, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι: «Δεν έχει χτυπήσει ποτέ γυναίκα», μεταδίδει το ABC News.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το επεισόδιο της άσκησης ενδοοικογενειακής βίας έγινε την Τρίτη, ενώ ο ίδιος συνελήφθη μία ημέρα μετά.

Τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι η σύλληψή του έγινε την Τετάρτη στις 15:44 (τοπική ώρα) με την υποψία άσκησης ενδοοικογενειακής βίας με την πρόκληση τραυματισμού, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός KABC που ανήκει στο ABC News.

Η εγγύηση για την αποφυλάκισή του προσδιορίστηκε στα 50.000 δολάρια. Η υπόθεση “θα εκδικαστεί ενώπιον του εισαγγελέα της Κομητείας του Λος Άντζελες”, σύμφωνα με την αστυνομία του Λος Άντζελες.

Ο Αβενάτι έγραψε χθες στο Twitter: “Δεν μου έχει απαγγελθεί κάποια κατηγορία, πολύ δε περισσότερο για κακούργημα. Τα άλλα ‘γεγονότα’ που αναφέρονται είναι ψευδή στο σύνολό τους”.

Ο δικηγόρος που θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο για την υπόθεση αυτή στις 5 Δεκεμβρίου δηλώνει βέβαιος για την αθώωσή του.

“Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τους άνδρες και τις γυναίκες της αστυνομίας του Λος Άντζελες που εργάζονται σκληρά, για τον επαγγελματισμό τους και τη δουλειά τους μέχρι σήμερα. Δεν είχαν άλλη επιλογή μετά την καταγγελία. Στη συνέχεια, θέλω να τονίσω ότι ποτέ δεν έχω χτυπήσει γυναίκα. Ποτέ δεν θα χτυπούσα μία γυναίκα. Είμαι υποστηρικτής των δικαιωμάτων των γυναικών σε όλη μου την καριέρα και θα συνεχίσω να τις υποστηρίζω”, είπε ο Αβενάτι.

“Δεν θα με εκφοβίσουν για να σταματήσω αυτό που κάνω. Είμαι πατέρας δύο όμορφων κι έξυπνων κοριτσιών. Δεν θα επιδείξω ασέβεια απέναντί τους, αγγίζοντας απρεπώς ή χτυπώντας μία γυναίκα. Περιμένω τη διεξαγωγή εκτενούς έρευνας για την οποία είμαι σίγουρος ότι θα δικαιωθώ πλήρως. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξη τους. Με γνωρίζετε, γνωρίζετε τον χαρακτήρα μου, και το εκτιμώ αυτό. Σας ευχαριστώ”.

Ο Αβενάτι εξέδωσε επίσης ανακοίνωση μέσω της νομικής εταιρίας του αρνούμενος ότι άσκησε ενδοοικογενειακή βία. “Θέλω να ευχαριστήσω τους άντρες και τις γυναίκες της αστυνομίας του Λος Άντζελες για τον επαγγελματισμό τους και για τον τρόπο που ασκούν τα καθήκοντά τους, μετά τις ψευδείς σε βάρος καταγγελίες. Δεν ήμουν επιθετικός ποτέ στη ζωή μου ή το προηγούμενο βράδυ. Κάθε ισχυρισμός για το αντίθετο είναι κατασκευασμένος με στόχο να πλήξει τη φήμη μου. Αναμένω την πλήρη δικαίωσή μου”.

Τόσο η εν διαστάσει σύζυγος του Αβενάτι, η Λίζα Στόρι-Αβενάτι, με την οποία είναι στη διαδικασία έκδοσης διαζυγίου, αλλά και η πρώην σύζυγος του Κριστίν Αβενάτι-Καρλίν, εξέδωσαν ανακοινώσεις σύμφωνα με τις οποίες, ο δικηγόρος δεν άσκησε ποτέ βία σε βάρος τους.

“Η πελάτισσά μου ξεκαθαρίζει ότι δεν υπήρξε ποτέ εσωτερική βία στη σχέση της με τον Μάικλ, ενώ δεν έχει ακούσει κάτι για άσκηση βίας από τον Μάικλ σε βάρος οποιουδήποτε. Η πελάτισσά μου ζητεί από τα ΜΜΕ να σεβαστούν την ιδιωτική ζωή της, αλλά και τον μικρό γιο του ζευγαριού”, δήλωσε η Βαλερί Πρέσκοτ, η δικηγόρος της Λίζα Στόρι –Αβενάτι.

Και η Κριστίν Αβενάτι-Καρλίν, η πρώτη σύζυγος του Αβενάτι και μητέρα των δύο κοριτσιών του, υπερασπίστηκε τον πρώην σύζυγό της. “Γνωρίζω τον Μάικλ τα τελευταία 26 χρόνια. Συναντηθήκαμε όταν ήταν 21 ετών και ήμασταν παντρεμένοι για 13 χρόνια. Ο Μάικλ ήταν πάντα ένας αγαπημένος κι ευγενικός πατέρας για τις κόρες μας, όπως κι ως σύζυγος. Δεν άσκησε ποτέ βία εναντίον μου ή κατά οποιουδήποτε άλλου. Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος”.