Σου έχει τελειώσει το serum και χρειάζεσαι άμεσα κάτι για σύσφιξη και λάμψη; Κι όμως στην κουζίνα σου διαθέτεις ένα μυρωδάτο φρούτο, το λεμόνι, το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις όχι μόνο για να φτιάξεις λεμονάδα και να δώσεις γεύση στις σούπες, τις σαλάτες και τα κρεατικά σου, αλλά και στην περιποίηση της επιδερμίδας σου, καθώς και του σπιτιού σου. Ας δούμε όμως τις χρήσεις του μοναδικού αυτού φρούτου με τη σειρά:

Το λεμόνι λειτουργεί ως serum λάμψης και σύσφιξης, καθώς καθαρίζει και συσφίγγει την επιδερμίδα, ενώ περιέχει βιταμίνη C που βοηθάει στην καταπολέμηση των διχρωμιών του δέρματος. Άπλωσε χυμό λεμόνι καθημερινά στο δέρμα για 15 λεπτά και ξέβγαλε.

Για απολέπιση φτιάξε μια μάσκα αναμιγνύοντας γιαούρτι, μέλι, μερικά κουταλάκια χυμού λεμονιού και χοντρό αλάτι για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και να καταπολεμήσεις τα σπυράκια. Άφησε την να δράσει για λίγα λεπτά κάνε ελαφρύ μασάζ και ξέπλυνε με άφθονο νερό.

Για λαμπερή επιδερμίδα, ανάμιξε χυμό λεμονιού με λίγο μέλι και φτιάξε την πιο απλή μάσκα προσώπου. Η βιταμίνη C του λεμονιού λευκαίνει την επιδερμίδα και το μέλι προσφέρει ενυδάτωση και καταπολέμα την ακμή. Aφησε τη μάσκα μέχρις ότου νιώσεις ότι σε τραβάει, το πολύ για 20 λεπτά.

Μίγμα από λεμόνι και μαγειρική σόδα σε βοηθά να αποκτήσεις αστραφτερό χαμόγελο, καθώς με ελαφρύ βούρτσισμα φεύγουν διχρωμίες, ενώ το μίγμα δρα και αντιμικροβιακά. Η χρήση μπορεί να γίνεται ανά 15νθήμερο.

Το λεμόνι βοηθάει και για να αφαιρέσεις από τα δάχτυλα σου εάν είσαι καπνίστρια την κιτρινίλα, αλλά και τις κηλίδες και τις διχρωμίες από την χρήση των μανό στα νύχια.

Πίνοντας καθημερινά μετά το πρωινό ξύπνημα λίγες σταγόνες λεμόνι σε χλιαρό νερό βοηθάς την καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού σου συστήματος, καθώς καταναλώνεις βιταμίνη C, αλλά και του πεπτικού σου συστήματος, δεδομένου ότι οι πηκτίνες του ευνοούν τους φιλικούς μικροοργανισμούς του εντέρου.

Αν δεν βάφεις τα μαλλιά σου και θέλεις να τονίσεις το ξανθό, το καλοκαίρι στύψε ένα – δυο λεμόνια και εφάρμοσε τον χυμό τους στις άκρες, πριν βγεις στην παραλία.

Ανακουφίζει και τον ερεθισμένο λαιμό, αν κάνεις γαργάρες με χυμό καθώς λειτουργεί ως φυσικό αντιμικροβιακό, απομακρύνοντας τους μικροοργανισμούς. Φυσικά μπορείς να το προσθέσεις στο τσάι σου και άλλα αφεψήματα της αρεσκείας σου.

Το άρωμα του λεμονιού, προερχόμενο από τα αντίστοιχα αιθέρια έλαιά του, απαλύνει το στρες και βελτιώνει τη διάθεση.

Όμως το λεμόνι λειτουργεί και ως φυσικό συντηρητικό και καθαριστικό. Με λίγες σταγόνες λεμονιού μπορείς να διατηρήσεις κομμένα φρούτα και λαχανικά.

Μπορείς να καθαρίσεις και να απολυμάνεις τις επιφάνειες κοπής και τις σχάρες, αλλά και τον φούρνο μικροκυμάτων. Στην τελευταία περίπτωση θα χρειαστείς ένα λεμόνι κομμένο στη μέση και ένα μπολ νερό, τα οποία θα τοποθετήσεις στον φούρνο, που θα ανάψεις για κάποια δευτερόλεπτα. Μετά τρίψε με πανάκι.

Μίγμα από λεμόνι και νερό σε δόση ένα προς δύο, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε καθρέφτες, παράθυρα και γυαλιστερές επιφάνειες. Επίσης, μπορείς να τρίψεις με σκέτο λεμόνι βρύσες και ντουζιέρες για να φύγουν τα άλατα. Ακόμη μίγμα χοντρού αλατιού και λεμονιού βοηθά να καθαρίσεις λεκέδες από χαλιά, ενώ κάνει την τουαλέτα σου να λάμπει.