H Μercedes-Benz λανσάρει στην αγορά το πρώτο – και μοναδικό – plug-in υβριδικό υδρογονοκίνητο όχημα της αγοράς, τη νέα GLC F-CELL . Το νέο μοντέλο, το οποίο παραδίδεται αυτές τις ημέρες στους πρώτους ιδιοκτήτες (που το έχουν αποκτήσει μέσω χρονομίσθωσης) , κινείται με υδρογόνο, αλλά, σε συγκεκριμένες πόλεις της Γερμανίας – όπως Στουτγάρδη, Βερολίνο, Αμβούργο, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Κολονία και Ντίσελντορφ – οι οποίες διαθέτουν σταθμούς φόρτισης υδρογόνου.

Το GLC F-Cell συνδυάζει κυψέλες καυσίμου που χρησιμοποιούν το υδρογόνο ως καύσιμο και μπαταρίες για την αποθήκευση ενέργειας. Όσον αφορά το υδρογόνο, αυτό, μετά την μετατροπή του στις κυψέλες καυσίμου, μετατρέπεται σε ηλεκτρισμό, ενώ αποβάλλεται από την εξάτμιση σε μορφή νερού!

Αυτό σημαίνει ότι η μπορεί να κινηθεί είτε με ηλεκτρισμό από τις μπαταρίες είτε με ηλεκτρισμό από το υδρογόνο.

Η απόδοση αγγίζει τους 211 ίππους ενώ ροπή τα  350 Nm ροπής. Μετά από ένα πλήρες φουλάρισμα με υδρογόνο η αυτονομία του αγγίζει τα 478 χλμ., ενώ κάθε δεξαμενή (διαθέτει δύο)  χρειάζεται 3 λεπτά για να γεμίσει με υδρογόνο. Επίσης, οι μπαταρίες που παρέχουν επιπλέον ηλεκτρική ενέργεια η GLC F-Cell έχει αυτονομία μόλις 51 χλμ., ενώ η φόρτιση της μπαταρίας μέσω wallbox φορτιστή χρειάζεται 1,5 ώρες για να φορτίσει το 100%.