Για τις πιο πολλές έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή που μια βόλτα για ψώνια ήταν κάτι σύνηθες. Πλέον σκεφτόμαστε διπλά τυχόν αγορά κάποιου προϊόντος, ακόμη και αν έχει μικρή αξία. Εννοείται πως οτιδήποτε που κοστίζει αρκετά, ακόμη και αν είναι αναγκαίο π.χ. για το σπίτι, το ψάχνουμε ακόμη πιο πολύ, και προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία ώστε να το προμηθευτούμε στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Η Black Friday 2018, που καταφθάνει για τρίτη χρονιά, λίγο μετά τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, σηματοδοτώντας την έναρξη της εορταστικής περιόδου, μας δίνει μια τέτοια δυνατότητα, καθώς μεγάλες αλυσίδες αλλά και μικρότερα καταστήματα επιφυλάσσουν γι’ αυτή την ημέρα των μεγάλων εκπτώσεων αξιοσημείωτες προσφορές σε ηλεκτρονικά, ρούχα, καλλυντικά και πολλά άλλα είδη.

Όμως πως θα εκμεταλλευτείς τις προσφορές της ημέρας; Υπάρχουν κάποια απλά βήματα που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις κάτι που σου χρειάζεται στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Για αρχή ξεκαθάρισε τι είναι αυτό που θέλεις να αγοράσεις. Φτιάξε μια λίστα με τα προϊόντα, που ενδιαφέρεσαι να αποκτήσεις, αρχίζοντας την με τα απολύτως απαραίτητα.

Ενημερώσου για τις τιμές των προϊόντων που σε ενδιαφέρει να αποκτήσεις από πριν, πραγματοποιώντας την απαραίτητη έρευνα αγοράς μέσω του Διαδικτύου, και όχι μόνο, ώστε να έχεις πλήρη την εικόνα, σημειώνοντας τιμές για το εκάστοτε προϊόν και καταστήματα που μπορείς να το προμηθευτείς.

Η επιλογή κάποιου καταστήματος σε σχέση με άλλο όπου μπορείς να βρεις το προϊόν που σε ενδιαφέρει, μπορεί να σε γλιτώσει από ενδεχόμενη ταλαιπωρία, λόγω της αυξημένης χρόνο με το χρόνο συμμετοχής των καταναλωτών στην ημέρα.

Αναζήτησε πληροφορίες και για τις σχετικές προσφορές και εκπτώσεις ώστε λίγο πριν από την εκάστοτε αγορά να έχεις την πραγματική εικόνα του μεγέθους των εκπτώσεων και προσφορών.

Επειδή ενδέχεται να υπάρξουν πολλές προσφορές για αντικείμενα, που μπορεί να σε ενδιαφέρουν, φρόντισε να μην παρεκκλίνεις από τη λίστα σου και το απαραίτητο προϊόν, που θέλεις να αποκτήσεις, καθώς και το μπάτζετ που μπορείς να διαθέσεις για να μην παρασυρθείς και βρεθείς με πράγματα που δεν χρειάζεσαι και μπεις και μέσα.

Η Black Friday είναι μία φορά το χρόνο και στο εξωτερικό οι τιμές παραπέμπουν σε ξεπούλημα καθώς είναι απίστευτα χαμηλές. Οργανώσου ώστε και εδώ να βρεις τις καλύτερες δυνατές τιμές.

Έτσι ή αλλιώς να θυμάσαι ότι με βάση και τα ισχύοντα για την προστασία του Καταναλωτή το όφελος από την έκπτωση ή την προσφορά θα πρέπει να προκύπτει σαφώς από τις αναγραφόμενες τιμές στα προϊόντα.

Απομένει να δούμε εάν η Black Friday 2018 θα περιοριστεί στην 23η Νοεμβρίου ή αν όπως έγινε πέρυσι θα απλωθεί σε μία εβδομάδα. Φρόντισε να ενημερώνεσαι σχετικά. Και ακόμη περισσότερο φρόντισε να απολαύσεις τη βόλτα και τις αγορές σου.