Καταδρομική επίθεση κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών στον αύλειο χώρο του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των αστυνομικών, περίπου πενήντα μέλη αντιεξουσιαστικών ομάδων κινήθηκαν εναντίον τους όταν βγήκαν από τα δικαστήρια και αφού πρώτα τους εξύβρισαν.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, μάλιστα, ένα από τα άτομα απείλησε τον αστυνομικό, λέγοντάς του πως «θα σε σφάξουμε».

Τότε, τα υπόλοιπα άτομα κινήθηκαν επιθετικά κατά των αστυνομικών, ενώ τους χτύπησαν με γροθιές και κράνη.

Από την επίθεση έχουν τραυματιστεί σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν διακομιστεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Αυτόπτης μάρτυρας αστυνομικός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, περιέγραψε την επίθεση ως εξής: «Στη δικαστική αίθουσα μας αποκάλεσαν φασίστες, ρουφιάνους και άλλα που δεν λέγονται και ενώ έξω βγήκαμε ομαδικά για να προστατευτούμε, ξαφνικά βγήκαν εκτός του χώρου, συνέχισαν να βρίζουν και άρχισαν να βαράνε έναν συνάδελφο. Τον τραβήξαμε να τον βοηθήσουμε και μας την έπεσαν 50 άτομα. Ευτυχώς υπήρχε μια διμοιρία των ΜΑΤ στο σημείο και μας έσωσαν».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα επίσης με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο γ.γ. Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος κατήγγειλε ότι αξιωματικός βρέθηκε στο σημείο και θα μπορούσε να κάνει συλλήψεις, αλλά δεν τις έκανε για να εκτονωθεί η κατάσταση.