Τις επιδιώξεις του για τη συζήτηση αναφορικά με τη Συνταγματική Αναθεώρηση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα σημειώνει σε ενημερωτικό του σημείωμα το Κίνημα Αλλαγής.

Το ΚΙΝΑΛ σημειώνει χαρακτηριστικά ότι αρχικά θέλει να μην μετατραπεί η διαδικασία σε υπόθεση είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ και ερήμην του Κινήματος Αλλαγής και δεύτερον, να μην εκφυλιστεί, γεγονός που θα επιφέρει στη χώρα βαρύ θεσμικό πλήγμα. «Δεν θα δώσουμε «λευκή επιταγή»», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Όπως επισημάνθηκε, το Κίνημα Αλλαγής προσέρχεται στη συζήτηση με τις προτάσεις του, τις οποίες είχε γνωστοποιήσει η Φώφη Γεννηματά, τον περασμένο Μάρτιο, με επιστολή της στους πολιτικούς αρχηγούς. Οι συγκεκριμένες προτάσεις είχαν αποφασιστεί στο Συνέδριο με τη σύμφωνη γνώμη και του Ποταμιού.

Βεβαίως, το Κίνημα Αλλαγής δεν αποκλείει να συζητήσει κάθε άλλη πρόταση που ενισχύει την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και των δικαιωμάτων των πολιτών.

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Τετάρτη διαμορφώθηκαν τρεις νέες προτάσεις σχετικές με τη μεταρρυθμιστική ώθηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την εγγύηση της πολιτείας για ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης των πολιτών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θέτει η ψηφιοποίηση της κοινωνίας και της οικονομίας, όπως καταγράφονται στο ενημερωτικό σημείωμα του Κινήματος Αλλαγής.

Στη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής εισηγητές θα είναι οι Α. Λοβέρδος, Ε. Βενιζέλος και Θ. Παπαθεοδώρου.