«Ο κ. Τσίπρας κατά την προσφιλή του τακτική θέλησε να δημιουργήσει έναν ωραίο τίτλο, αλλά αυτό που έγινε τελικά ήταν ένα μπάλωμα για τα περιουσιακά» σχολίασε για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, Ιερώνυμο, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Yπάρχει μια ατολμία. Πίστεψα ότι είχαν βρει μια λύση στα ακανθώδη ζητήματα. Τελικά η συμφωνία αφορά μόνο τα λεφτά και φυσικά δεν υπήρξε διαχωρισμός. Εμείς μιλάμε για διακριτούς ρόλους» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό «Alpha».

Παράλληλα ο κ. Θεοδωράκης έθεσε τρία ερωτήματα για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου:

-Ρωτήθηκε το Πατριαρχείο;

– Οι παπάδες φεύγουν από το Δημόσιο. Πού πάνε; Από πού θα εξαρτώνται;

-Πόση είναι η αμφισβητούμενη περιουσία; Είναι ντροπή της ελληνικής πολιτείας που δεν το γνωρίζει είπε.

Αναφερόμενος δε στο εμφανιζόμενο ως «κενό» 10.000 θέσεων δημοσίων υπαλλήλων στο δημόσιο, ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Να δεσμευτούν ότι δεν θα μπει τόσος πολύς νέος κόσμος στο δημόσιο. Φοβάμαι με όλα τα κόμματα εξουσίας, όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ και 30 χρόνια κάθε κόμμα εξουσίας, το πρώτο μέλημα του είναι να ταΐσει τα δικά του παιδιά.Είτε αυτό σημαίνει προαγωγές, είτε αυτό σημαίνει νέες προσλήψεις», ενώ μίλησε για μία εσαεί προεκλογική περίοδο.

Συνταγματική αναθεώρηση

Αναφορικά με τη Συνταγματική Αναθεώρηση, σημείωσε ότι:  «Πρέπει και ο κ.Τσίπρας να κάνει μία έκπτωση από τη δική του ιδεοληπτική ατζέντα. Θα συμφωνήσουμε κι εμείς σε μερικά πράγματα που θέτει. Αλλά κι αυτός θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του ότι όταν το 80% της κοινωνίας, λέει ότι πρέπει να αλλάξει το άρθρο 16, δεν μπορεί να έχουν στυλώσει τα πόδια οι καρεκλοκένταυροι της Κουμουνδούρου και να επιμένουν να το αρνούνται».

Ανομία στην Αθήνα

Ο κ. Θεοδωράκης μίλησε και για την κατάσταση ανομίας κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη νέας πολιτικής ασφαλείας καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «η χώρα έχει μείνει τα τελευταία χρόνια, από το 2015 και μετά χωρίς πολιτική ασφάλειας. Η ασφάλεια θεωρείται κάτι που πρέπει να αφορά τους υπουργούς, τα στελέχη ή τα υπουργεία και ο άλλος ο κόσμος αστ’ τον να παιδεύεται. Αυτός που δεν έχει τρόπο να προστατευθεί είναι αυτός που ζει σε μία φτωχική γειτονιά. Οι άνθρωποι πρέπει να νοιώσουν ασφάλεια. Εκεί, λοιπόν, η Αστυνομία θα πρέπει να κάνει το καθήκον της και το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης να αλλάξει δόγμα».

Για Κατσίφα: Μην προσθέτουμε θρύλους για να δημιουργήσουμε χάσματα

Τέλος μιλώντας για τη δολοφονία του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα επεσήμανε ότι η αλβανική αστυνομία ελέγχεται και θα πρέπει να απολογηθεί. «Μπορούσε να τον τραυματίσει κι όχι να τον σκοτώσει» ανέφερε, ενώ χρησιμοποιώντας τη φράση που του είπε σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Μητροπολίτης Αλβανίας Αναστάσιος ‘’μην προσθέτουμε θρύλους για να δημιουργήσουμε χάσματα’’ είπε πως «υπάρχουν πολλοί που θέλουν να δημιουργήσουν χάσματα στην Αλβανία». Σημείωσε δε, πως πρέπει «να υπερασπιστούμε τους Έλληνες πατριώτες που ζούν εκεί, την αναγνωρισμένη εθνική μειονότητα, αλλά όχι σε μια λογική εμείς καλάσνικοφ, εσείς πολυβόλα, αλλά με τη λογική τη δική μας, της συζήτησης, των κοινών αποφάσεων, του ευρωπαϊκού δρόμου».