Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων, που συνεχίζουν τη λειτουργία τους για τρίτη χρονιά, προσφέροντας, φέτος, περισσότερες από 30 διαφορετικές δράσεις. Τα προγράμματα προσφέρονται δωρεάν, αφορούν τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικες.

Συγκεκριμένα, τα προγράμματα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν: Yoga για ενήλικες στην Πλάκα και την Ακαδημία Πλάτωνος, εικαστικά εργαστήρια για μικρούς κατασκευαστές στο Παγκράτι, την Κυψέλη, τον Νέο Κόσμο, τον Αγιο Παντελεήμονα και το Γουδή, εργαστήρι μουσικής από το στόμα Beatbox στα Πετράλωνα, Ρομποτική για παιδιά στην Ακαδημία Πλάτωνος, στην Κυψέλη και στα Πετράλωνα, δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού στο Γουδί, θεατρική αγωγή για εφήβους στην πλ. Βικτωρίας, αθλοπαιδιές στον Κολωνό, στους Αμπελοκήπους, στα Εξάρχεια, στου Γκύζη και σε ακόμα 10 γειτονιές της Αθήνας.

Στην ιστοσελίδα www.athensopenschools.gr υπάρχει αναλυτικά το πρόγραμμα δράσεων ανά γειτονιά και μπορεί κανείς να κάνει εγγραφή ηλεκτρονικά όλο το 24ωρο. Τα προαύλια στα Ανοιχτά Σχολεία είναι ανοιχτά και προσβάσιμα σε όλους καθημερινά μετά τις 4 το απόγευμα και έως τις 9.30 το βράδυ τις καθημερινές, και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

«Όταν ξεκινήσαμε το 2016, δεν φανταζόμασταν ότι τρία χρόνια μετά θα επιβεβαιώνονταν ακόμη και οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις: Ξεπέρασαν τις 27.000 εκείνες και εκείνοι, μικροί και μεγάλοι, που συμμετείχαν και αγκάλιασαν τα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων. Αριθμός απίστευτος για έναν νέο θεσμό», τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Φέτος, τα Ανοιχτά Σχολεία συνεργάζονται με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο με δωρεά του υποστηρίζει το πρόγραμμα του χειμερινού τετραμήνου 2018.