Ο Τζον Σίνγκλτον θα σκηνοθετήσει το επερχόμενο ντοκιμαντέρ για την καριέρα του stand up κωμικού, ηθοποιού, μουσικού και παραγωγού, Άντριου Ντάις Κλέι, ο οποίος γνώρισε μεγάλη επιτυχία, αλλά και επικρίθηκε τη δεκαετία του 1980 ως «The Diceman», μία αδίστακτη και προσβλητική περσόνα, χάθηκε από το προσκήνιο και πρόσφατα έκανε δυναμική επιστροφή.

Ο κωμικός χρησιμοποιούσε ομοφοβική και μισογυνιστική ρητορική, απαγορεύτηκε η εμφάνισή του στο MTV μετά από σχόλιά του σε τελετή απονομής βραβείων και υπήρξαν διαμαρτυρίες για τη συμμετοχή του στο Saturday Night Live.

Συχνά δήλωνε ότι ο χαρακτήρας του στη σκηνή δημιουργήθηκε από τα παιδιά με τα οποία μεγάλωσε στο Μπρούκλιν.

Ο Σίνγκλτον έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες «Boyz n the Hood» και «2 Fast 2 Furious».

Παραγωγός του ντοκιμαντέρ θα είναι ο Τζιν Κέρκγουντ, εκτελεστικός παραγωγός των ταινιών «Rocky» και «The Defiant Ones», που του χάρισε Grammy καλύτερης μουσικής σε φιλμ.

«Το τελευταίο μου ντοκιμαντέρ «The Defiant Ones» ήταν για τους Τζίμι Αϊοβάιν και Dr. Dre. Πρέπει να το ξεπεράσω για κάνω το νέο ντοκιμαντέρ» δήλωσε στο Page Six.

«Ο Ντάις είναι τόσο διαφορετικός, πρέπει να είναι εντελώς διαφορετική η ταινία» πρόσθεσε.

Όταν έγινε γνωστή η είδηση για το ντοκιμαντέρ με θέμα την καριέρα του, ο Ντάις δήλωσε: «Αυτό δεν πρόκειται να είναι κάποιο ντοκιμαντέρ, στο οποίο θα δείξουμε την άνοδο και την πτώση και την επάνοδο. Όταν η ταινία θα τελειώνει οι θεατές θα κατανοούν πραγματικά ποιος είναι ο Άντριου Ντάις Κλέι/Άντριου Σίλβερσταϊν».

Τον γνωρίζω από παλιά και σκέφτηκα η ταινία να καλύπτει όλα όσα ήθελα να δείξω για την κωμωδία και για ένα πρόσωπο που είναι εντελώς διαφορετικό όταν βρίσκεται στη σκηνή. Ο Κέρκγουντ χαρακτήρισε την ταινία έναν συνδυασμό του «Rocky Horror» και του «On the Waterfront» εξηγώντας ότι θα υπάρχουν μέρη κινουμένων σχεδίων και άλλα θα αποτελούνται από στιγμιότυπα που είχε ο κωμικός από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του.