Ενα έγκλημα διαφορετικό από τα άλλα, όμως, το ίδιο ειδεχθές έγινε στον Εβρο. Κάτοικοι της περιοχής πάγωσαν με την εικόνα που αντίκρισαν στον ποτάμι.

Πέντε νεκρά άγρια άλογα εντοπίστηκαν να επιπλέουν σε απόσταση μικρή το ένα από το άλλο, σε κανάλι στο Δέλτα του Έβρου.

Συγκεκριμένα ένα αρσενικό, δύο θηλυκά και δύο πουλαράκια βρέθηκαν νεκρά να επιπλέουν στο κανάλι της περιοχής του αντλιοστασίου στο Δέλτα του Έβρου από ψαράδες που διαμένουν στις καλύβες.

Αυτοί ειδοποίησαν αμέσως τον αντιδήμαρχο Φερών Νικόλαο Γκότση, το δασαρχείο, την κτηνιατρική υπηρεσία, τον Φορέα διαχείρισης, προκειμένου να καταγραφεί το αποτρόπαιο συμβάν και να αναζητηθούν οι αιτίες του φαινομένου.

Επί τόπου έσπευσαν ο εκπρόσωπος της κτηνιατρικής Γιώργος Αρχοντάκης, του δασαρχείου Άκης Σεργάκης, του ΤΟΕΒ Σάκης Μπιριντζής και χειριστής τσάπας. Ψαράδες μετέφεραν στο σημείο όπου βρισκόταν σε τυμπανιαία κατάσταση τα άλλοτε περήφανα ζώα.

Ανθρώπινος παράγοντας, πνιγμός ή νόσος, τέθηκε ως ερώτημα για το τι οδήγησε στον θάνατο τα άλογα. Η απάντηση με την ανάσυρσή τους που έγινε κατόπιν επιχείρησης για να απομακρυνθούν από το νερό και να ταφούν. Όπως διαπιστώθηκε τα άλογα είχαν πυροβοληθεί, τα δύο από αυτά μάλιστα στο λαιμό. Με το ενδιαφέρον των ανθρώπων της περιοχής τα άλογα μεταφέρθηκαν στην όχθη και τάφηκαν.

Στην ευρύτερη περιοχή του Εβρου υπάρχουν εκατοντάδες άγρια άλογα τα οποία αναπαράγονται με γοργούς ρυθμούς. Οπως λένε οι κάτοικοι, οι ζημιές που προκαλούν είναι ελάχιστες και δεν δικαιολογούν τη μανία των δολοφόνων τους.