Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ Χρήστου Σπίρτζη και Γιάννη Μανιάτη προέκυψε το μεσημέρι στη Βουλή με αφορμή την εξής φράση του υπουργού Υποδομών: «Κύριε Καραμανλή ορισμένους από το ΚΙΝΑΛ πάρτε τους από τώρα στη Νέα Δημοκρατία για να τελειώνουμε. Άλλωστε έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους από την εποχή Σαμαρά όπως ο κ. Μανιάτης».

Ο κ. Μανιάτης έγινε έξαλλος και με την προεδρεύουσα κ. Καρακώστα και και απαντώντας είπε:

Μανιάτης: «Θέλω να απαντήσω στις αθλιότητες του κ. Σπίρτζη. Προεδρεύετε του σώματος και όχι ομάδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοια λογοκρισία δεν γίνεται αποδεκτή στο ελληνικό κοινοβούλιο, καταλάβατε κυρία μου; Παρακαλώ να έχω το λόγο». Επειδή στα υπόγεια του Μαξίμου σας ενδιαφέρει πολύ το μέλλον του Κινήματος Αλλαγής σας ενημερώνω ότι το Κίνημα Αλλαγής που αποτελεί για σας τον στρατηγικό εχθρό και αντίπαλο θα έχει διπλάσιο ποσοστό στις επόμενες εκλογές.

Συνεργάζεστε άριστα επί τρεισήμισι χρόνια με τον ακροδεξιό κ. Καμμένο και συμμετείχατε  σε υπουργικό συμβούλιο όπου δύο υπουργοί αντήλλαξαν αλληλοκατηγορίες για αδιαφάνεια στην διαχείριση μυστικών κονδυλίων και κανείς σας δεν πήρε το λόγο. Μαθήματα από ανθρώπους που έκαναν καριέρα στο ΠΑΣΟΚ και τώρα λένε ότι δεν θέλουν ούτε να ακούσουν  για το ΠΑΣΟΚ δεν θέλουμε. Οσοι μείναμε όρθιοι θα συνεχίσουμε και θα γίνουμε περισσότεροι».

Σπίρτζης: «Υπήρξατε στο άμεσο παρελθόν υπουργός του κ. Σαμαρά, όχι του κ. Τσίπρα. Θέλετε να γίνεται υπουργός του κ. Μητσοτάκη δικαίωμά σας».

Μανιάτης: «Κι εσείς υπουργός του Καμμένου είστε κ. Σπίρτζη. Μαθήματα τέτοιου είδους δεν είναι αποδεκτά από σας. Η καρέκλα που κρατάτε δεν θα την ξαναδείτε γιατί τους γενίτσαρους η ιστορία τους βάζεις στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.  Είστε περίπτωση γενίτσαρου που πρόδωσε ιδέες και πορεία.  Συγχαρητήρια που είστε υπουργός του κ. Καμμένου»