H νέα GLE, που παρουσιάστηκε πρόσφατα και στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι, αναμένεται να κυκλοφορήσει σε εκδόσεις βενζίνης, ντίζελ αλλά και μια νέα ηλεκτρο- υβριδική εκδοχή – plug in ( επαναφορτιζόμενη).

Το νέο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στην αγορά μετά το καλοκαίρι του 2019 θα έχει ένα μεγάλο ατού: Ότι θα μπορεί να καλύψει διαδρομές μόνο με τη χρήση ηλεκτροκινητήρα για 100 χιλιόμετρα. Αυτό συνεπάγεται σημαντική μείωση της κατανάλωσης καυσίμου – μιας και μειώνεται σημαντικά η χρήση του βενζινοκινητήρα – καθώς και χαμηλές εκπομπές ρύπων, όντας ένα από τα πιο οικολογικά και οικονομικά SUV στη μεγάλη κατηγορία.

Το σχεδόν πέντε μέτρων SUV θα είναι το πρώτο μοντέλο της γερμανικής φίρμας με τόσο διευρυμένη αυτονομία στην ηλεκτροκίνηση.  Μετά την υβριδική GLE θα υπάρξουν και άλλα μοντέλα της Mercedes-Benz με το προηγμένο σύστημα υβριδικής λειτουργίας, όπως η A-Class , ακόμη και η S-Class. Έτσι, η Mercedes GLE 450 4MATIC, διαθέτει 6κύλινδρο μοτέρ και ήπιο υβριδικό σύστημα με συνδυαστική ισχύ 367 ίππων και 500 Nm ροπής. Η μέση κατανάλωσή της είναι στα 8,3 έως 9,6 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων στα 190 με 220 γρ./χλμ.CO2.