Μετά την ιστορική πρόκριση απέναντι στην ουγγρική Κόμλο, ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή κληρώθηκε με την κροατική Νέξε στη φάση των «32» του EHF Cup.

Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στις 17 ή 18 Νοεμβρίου και η ρεβάνς στην πόλη Νάσιτσε (που έχει 17.000 κατοίκους) στις 24 ή 25/11.

Η Νέξε είναι μια παραδοσιακή δύναμη του κροατικού χάντμπολ, η οποία πέρσι έφτασε μέχρι τα προημιτελικά τoυ EHF Cup όπου αποκλείστηκε δύσκολα από τη μετέπειτα νικήτρια της διοργάνωσης, τη γερμανική Φούχσε Βερολίνου.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη 2η θέση της Αδριατικής Λίγκας (SEHA League) με τέσσερις νίκες και μία ήττα σε πέντε αγώνες.

Είναι δευτεραθλήτρια Κροατίας πίσω από την κραταιά δύναμη της χώρας Ντιναμό Ζάγκρεμπ την οποία ωστόσο νίκησε 23-22 στην πρεμιέρα της φετινής SEHA League.

Η δήλωση του Γιώργου Ζαραβίνα

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π-«Ομίλου Ξυνή» Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Είχαμε μια δύσκολη κλήρωση, κάτι που ήταν αναμενόμενο βάσει των υποψήφιων αντιπάλων. Η Νέξε είναι μια ομάδα που συμμετέχει σε τρεις δυνατές διοργανώσεις το Κροατικό Πρωτάθλημα, το EHF Cup και το SEHA League (Αδριατική Λίγκα) και σίγουρα θα γίνουν πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια στο οποία περιμένω να φανούμε ανταγωνιστικοί».