Με ένα… ραντεβού στα κρυφά κι ένα γεύμα για να εκτονωθούν οι δήθεν διαφωνίες και εκρήξεις των δύο κυβερνητικών εταίρων, έκλεισε ένα ακόμη κεφάλαιο της φαρσοκωμωδίας που είχε ανοίξει με την επίσκεψη Καμμένου στις ΗΠΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Αμυνας συναντήθηκαν σε ένα ραντεβού που δεν ανακοινώθηκε ποτέ.

Ήταν 15:10 όταν ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε στην είσοδο της ΛΑΕΔ, στη συμβολή της Ρηγίλλης με τη Βασιλίσσης Σοφίας, για να υποδεχτεί τον πρωθυπουργό. Τρία λεπτά μετά, με χαλαρή διάθεση έφτασε και ο Αλέξης Τσίπρας μέσω της οδού Μουρούζη.

Μάλιστα, η εφημερίδα Τα Νέα παρουσιάζει σήμερα (16.10.2018) και φωτογραφίες από τη στιγμή της άφιξης των δυο πολιτικών στη ΛΑΕΔ. Το γεύμα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο έμεινε… μυστικό. Δεν είχε ανακοινωθεί ούτε από το Μαξίμου ούτε από το Πεντάγωνο.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΛΑΕΔ – Φωτογραφία Εφημερίδα Τα Νέα
Ο Πάνος Καμμένος στη Λέσχη Αξιωματικών – Φωτογραφία Εφημερίδα Τα Νέα

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, σύμφωνα με Τα Νέα, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος επανέλαβαν τη συμφωνία που είχαν κάνει λίγο καιρό πριν: να προχωρήσουν μαζί στη συγκυβέρνηση έως τον Μάρτιο, όταν και αναμένεται να φτάσει στην ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Να παραμείνει δηλαδή το «πολιτικό μορατόριουμ» που είχαν συμφωνήσει οι δυο τους λίγο πριν ο Πάνος Καμμένος φύγει για τις ΗΠΑ και μιλήσει για Plan B στο Σκοπιανό.

Σήμερα το μεσημέρι θα διεξαχθεί το υπουργικό συμβούλιο στη σκιά της δήθεν αντιπαράθεσης με τον Καμμένο, με θέμα την οικονομία αλλά και με ενδιαφέρον για τα πολιτικά μηνύματα που θα στείλει ο πρωθυπουργός.

Το μενού

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος απόλαυσαν το γεύμα τους στη Λέσχη Αξιωματικών και συμφώνησαν πως συνεχίζουν μαζί μέχρι την Άνοιξη.

Για την ιστορία, το μενού περιελάμβανε: αγκινάρες α λα πολίτα, ρολό κοτόπουλο με ρύζι, πένες σουφλέ, σαρδέλα φούρνου με πράσινη σαλάτα, κοντοσούβλι με πατάτες τηγανιτές, πέρκα με πατατοσαλάτα και μοσχάρι κοκκινιστό με ρύζι.