Η Εθνική Ελπίδων έκανε το καθήκον της και επικράτησε με 2-0 της Λευκορωσίας στο Περιστέρι για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2019 και θα παίξει στα μπαράζ για το Euro 2019 της Ιταλίας, περιμένοντας να μάθει τον αντίπαλό της σε αυτά. Βέβαια σήμερα χρειαζόταν μόλις ένα βαθμό για να το πετύχει, αλλά προφανώς αν δεν σκόραρε, θα μπορούσε να την πατήσει την ύστατη στιγμή.

Αυτό δεν συνέβη, γιατί δύο πράσινοι ήταν εκεί για να αναλάβουν δράση. Πρώτος ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, που με μια εξαιρετική κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Γιώργου Κυριακόπουλου, άνοιξε το σκορ στο 20′ και έβαλε τα θεμέλια για τη νίκη που θα διασφάλιζε την παρουσία της Γαλανόλευκης στα μπαράζ.

Δεύτερος ο Γιάννης Μπουζούκης, που με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Μανθάτης, μετά από σέντρα του τελευταίου και χέρι Λευκορώσου, έγραψε το τελικό 2-0. Κι αυτό, μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες των Ελλήνων, που έβλεπαν το σκορ να μένει στη διαφορά του ενός γκολ, αλλά και την αποβολή του με δεύτερη κίτρινη κάρτα Πασαλίδη μόλις στο 31ο λεπτό της αναμέτρησης!

Ο Κότσαρης ήταν αποτελεσματικός όσες φορές χρειάστηκε για να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν, με κορυφαία ευκαιρία των φιλοξενούμενων ένα μακρινό σουτ του Μπρέζκιν στο 51′.

Στο άλλο παιχνίδι η Κροατία έκανε περίπατο με 4-0 επί του Σαν Μαρίνο και πήρε την πρωτιά του ομίλου.

Η σύνθεση της Ελλάδας (Αντώνης Νικοπολίδης): Κότσαρης, Μασούρας, Χατζηδιάκος, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Ανδρούτσος (31’ Μαυρομάτης), Γαλανόπουλος, Μπουζούκης, Λημνιός (71’ Μανθάτης), Χατζηγιοβάννης, Βέργος (57’ Κωτσόπουλος).

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Κροατία 25 31-5

2. Ελλάδα 25 26-5

3. Τσεχία 16 14-15

4. Λευκορωσία 14 11-14

5. Μολδαβία 7 8-23

6. Σαν Μαρίνο 0 1-29