Η Σκάλα του Μιλάνου (Teatro alla Scala, αναφέρεται συχνά La Scala), είναι ένα από τα πιο διάσημα οπερατικά θέατρα στον κόσμο, γνωστό και ως «Ο ναός της όπερας». Πήρε την ονομασία της από την ομώνυμη πλατεία του Μιλάνου όπου και βρίσκεται, την Piazza della Scala. Αποτελεί βεβαίως το σήμα κατατεθέν της Ιταλικής «πρωτεύουσας» του Βορρά. Το Σαν Σίρο από την άλλη είναι ένας απο τους βασικούς «ναούς» του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Εκεί που ένας απο τους κορυφαίους συλλόγους παγκοσμίως, η Μίλαν ζει δεκαετίες τώρα τις δικές της μεγάλες στιγμές. Μπορεί τα τελευταία χρόνια η Μίλαν να μην βρίσκεται εκεί που πραγματικά αξίζει αλλά παραμένει ισχυρή με μπάτζετ δυσθεώρατο και ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης.

Στο Σαν Σίρο ο Ολυμπιακός σε λίγες ώρες από τώρα καλείται να δείξει τον χαρακτήρα της σπουδαίας ευρωπαϊκής ομάδας που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά στην εποχή Μαρινάκη όπου έχει βιώσει μεγάλες στιγμές σε ευρωπαϊκά ματς. Καλείται να κοιτάξει στα μάτια τον μεγάλο του αντίπαλο και να μπορέσει να κάνει ένα ακόμη βήμα για την πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο βαθμός στο ματς με την Μπέτις ήταν μια καλή αρχή. Αν απόψε ο Ολυμπιακός φύγει αλώβητος απο το Μιλάνο τότε θα έχει φέρει για τα καλά την κατάσταση στα χέρια του. Ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει αποφασισμένος να αποδείξει πως το ρόστερ που έχει ο Ολυμπιακός είναι ικανό σε τέτοιο βαθμό ώστε να αλλάζει όλη του την 11αδα παίζοντας με την Μίλαν. Έδειξε απο τις επιλογές που έκανε με την αποστολή αρχικά πως πιστεύει όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεση του και πως θεωρεί τον κάθε ένα παίκτη του ικανό για τα πάντα.

Ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μίλαν αναμένεται να παίξει με μια σχεδόν νέα 11αδα (Ποντένσε και Μεριά οι μοναδικοί υποψήφιοι για το βασικό σχήμα απο την προηγούμενη 11αδα με τον ΠΑΟΚ) με τον τεράστιο Γιάγια Τουρέ να είναι αυτός που ξεχωρίζει καθώς ο Μαρτίνς ετοιμάζεται να του δώσει και πάλι φανέλα βασικού. Αυτή την φορά όχι σε ένα εύκολο ματς κυπέλλου όπως συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα αλλά σε ένα τοπ αγώνα απέναντι στην Μίλαν.

Η πρόκληση για τον Ολυμπιακό, τον Μαρτίνς αλλά και τον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστα που θα παίξει στο Σαν Σίρο είναι τεράστια. Μπορεί το πρωτάθλημα να είναι ο βασικός στόχος αλλά αυτός δεν σημαίνει πως η Ευρώπη δεν τον απασχολεί. Κάθε άλλο μάλιστα, τέτοια βράδια όπως το αποψινό είναι που φτιάχνουν τις ομάδες, αλλάζουν την πορεία τους και ενισχύουν τον χαρακτήρα τους. Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία του. Τα υπόλοιπα θα τα ξέρουμε σε λίγες ώρες.