Το νέο πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς που συνδέει τους νέους με την αγορά εργασίας παρουσίασε την Τρίτη η διοίκηση του Ομίλου. Το Project Future όπως ονομάζεται επιδιώκει να συνδέσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας,  και σκοπό έχει να συμβάλλει στην εξειδίκευση νέων πτυχιούχων σε συγκεκριμένους  τομείς που καλύπτουν τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς.

« Με το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας Project Future, η Τράπεζα Πειραιώς συμβάλλει στην ενίσχυση της εξειδικευμένης εκπαίδευσης και την συνδέει με την αγορά εργασίας» ,  δήλωσε ο  Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου, λέγοντας ότι με το Project Future επιχειρείται να γεφυρώσει η απόσταση μεταξύ των νέων που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και των επιχειρήσεων που ζητούν καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Με τον τρόπο αυτό, δίνουμε στους νέους εφόδια για να είναι πιο ανταγωνιστικοί, ώστε να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας που τους ταιριάζει και ταυτόχρονα δημιουργούμε ευκαιρίες ώστε να αποκτήσουν πολύτιμη πρακτική εμπειρία και επαφές στον επαγγελματικό χώρο», τόνισε.

Το Project Future υλοποιείται από την Τράπεζα Πειραιώς και  το ReGeneratιοn Academy και σε συνεργασία με τις εταιρίες   τις Google, Facebook και Code.Hub καθώς  και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας " Εξέλιξη"  του Ομίλου Πειραιώς. Μέσω του προγράμματος, προσφέρεται η δυνατότητα σε νέους πτυχιούχους να αποκτήσουν εξειδίκευση στους τομείς Customer Experience, Digital Marketing και Java. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα εκπαιδευτούν συνολικά 1.200 νέοι, ενώ 330 επιτυχόντες θα παρακολουθήσουν στη συνέχεια ένα από τα τρία πεδία εξειδίκευσης.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, θα περάσουν από συνεντεύξεις με τις εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 300 θα τοποθετηθούν στην αγορά εργασίας, με συμβάσεις εξάμηνης αμειβόμενης απασχόλησης. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια ενός έτους και αποτελείται από δύο κύκλους: Οκτώβριος 2018 και Μάρτιος 2019. Δέσμευση της Τράπεζας Πειραιώς είναι το Project Future να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση.

Η κατάθεση αιτήσεων για τον πρώτο κύκλο ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 19 Οκτωβρίου, στην ιστοσελίδα www.projectfuture.gr.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από