Σημαντικές διαφορές στο πόσο αισιόδοξοι είναι οι άνθρωποι σε διάφορες χώρες καταγράφει νέα έρευνα της Ipsos για λογαριασμό του ιδρύματος Bill & Melinda Gates, που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα και καταδεικνύει ότι οι Κινέζοι ενήλικες και νέοι είναι οι πιο αισιόδοξοι.

Η εταιρία Ipsos ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι πραγματοποίησε 40.506 συνεντεύξεις από τις 9 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου σε 15 χώρες μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, η Βραζιλία, η Κίνα, η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Ινδία, το Μεξικό, η Ρωσία και οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Κινέζοι ενήλικες και νέοι, σε ποσοστό 88% και 94% αντίστοιχα, είναι οι πιο αισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας τους. Για το μέλλον του κόσμου είναι επίσης αισιόδοξοι, με τα σχετικά ποσοστά να διαμορφώνονται στο 85% για τους ενήλικες και στο 90% για τους νέους.

Οι Κινέζοι ενήλικες (78%) και νέοι (89%) είναι αυτοί που συμφωνούν περισσότερο με την άποψη πως η γενιά τους θα έχει έναν πιο θετικό αντίκτυπο στον κόσμο σε σχέση με αυτή των γονιών τους. Ιδιαίτερα οι νέοι στην Κίνα είναι πιο αισιόδοξοι σε σχέση με τους συνομηλίκους τους σε άλλες χώρες.

Μεγαλύτερο ποσοστό των Κινέζων ενηλίκων (84%) και νέων (92%) σε σχέση με τους συμμετέχοντες από άλλες χώρες εκτιμούν ότι η γενιά τους είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με αυτή των γονιών τους.