Χρηματοδότηση 13 εκατ. ευρώ για τα αρδευτικά δίκτυα της λιμνοδεξαμενής Αγ. Γεωργίου στο Οροπέδιο Λασιθίου υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ενώ παράλληλα δημοσιεύθηκε και το ΦΕΚ για την κήρυξη των απαλλοτριώσεων των αρδευτικών δικτύων, με τίτλο «Κατασκευή του δικτύου άρδευσης της λιμνοδεξαμενής Αγίου Γεωργίου Οροπεδίου Λασιθίου, στο Δήμο Οροπεδίου της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου».

Δικαίωση των αγώνων για ένταξη των αρδευτικών δικτύων του κάμπου του οροπεδίου Λασιθίου στον κρατικό προϋπολογισμό αποτελεί η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, επισημαίνοντας παράλληλα ότι: «Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει την επιμονή μας και την σαφή διεκδίκηση του μεγάλου αυτού αναπτυξιακού έργου για τον πρωτογενή τομέα του τόπου μας. Δεσμευτήκαμε για αυτό στην κοινωνία του Δήμου μας. Το πιστέψαμε, το διεκδικήσαμε, το τεκμηριώσαμε το απαιτήσαμε δυναμικά και καταφέραμε όλοι μαζί, με την στήριξη όλων των παραγωγικών δυνάμεων να κερδίσουμε ένα αναπτυξιακό έργο προς όφελος όλων των Λασιθιωτών».

Πρόκειται για χρηματοδότηση από το Π.Δ.Ε. για την κατασκευή αρδευτικών δικτύων μέσω της οποίας θα δοθεί νέα ανάπτυξη, οργάνωση και ώθηση στον πλούσιο-ποιοτικό πρωτογενή τομέα και τα αρδευτικά δίκτυα που θα γίνουν σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη, θα αναβαθμίσουν την ποιότητα των προϊόντων που παράγει ο τόπος, θα αυξηθεί σίγουρα η παραγωγή, και θα βελτιωθεί το εισόδημα των παραγωγών και η τοπική οικονομία. Το αρδευτικό δίκτυο θα αρδεύει γεωργική έκταση 13.370 στρεμμάτων από την υφιστάμενη λιμνοδεξαμενή χωρητικότητας 2.150.000 κυβικών μέτρων νερού, επιλύοντας το πρόβλημα άρδευσης της περιοχής κατά τους θερινούς μήνες λόγω έλλειψης νερού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από