Αλλη μία μεγάλη επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, αυτή τη φορά από την κωπηλασία, καθώς οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Μαρόκος, κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας ανδρών/γυναικών που διεξάγεται στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

Οι «χρυσοί» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23, τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του τελικού της δικώπου άνευ πηδαλιούχου ελαφρών βαρών και επιστρέφουν στην Ελλάδα με το ασημένιο μετάλλιο. Οι νεαροί κωπηλάτες πέρασαν τη γραμμή του φίνις σε 6:41.480, ενώ το πλήρωμα της πρώτης Ιταλίας χρειάστηκε 6:38.550. Στην 3η θέση, τερμάτισε η βάρκα των ΗΠΑ με 6:56.990.

«Ημασταν δεύτεροι στο Πόζναν και τώρα θέλαμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο. Περάσαμε μπροστά στην αρχή, αλλά στη συνέχεια το ιταλικό δίδυμο ήταν πολύ δυνατό και στο τέλος δεν είχαμε άλλες δυνάμεις», είπε ο Γιάννης Μαρόκος.

Εκτός τελικού έμειναν, οι Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη, καθώς στην ημιτελική σειρά τους το πρωί της Παρασκευής (14/9) τερμάτισαν στην 6η και τελευταία θέση, με χρόνο 7:09.020. Την πρόκριση έπαιρναν οι 3 πρώτες από τις 2 ημιτελικές σειρές. Πλέον, οι 4ες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, θα διεκδικήσουν μία από τις θέσεις 7-12. Κι οι δύο κοπέλες είναι μακριά από τον καλό εαυτό τους, καθώς η Νικολαϊδου ταλαιπωρήθηκε όλη τη σεζόν από τραυματισμούς, ενώ η Ασουμανάκη επέστρεψε από τις ΗΠΑ, όπου σπουδάζει, τον Ιούνιο.