H Jeep προχώρησε στην ανανέωση του Cherokee, μοντέλο που δεν φρεσκαρίστηκε μόνο οπτικά αλλά απέκτησε και νέους κινητήρες. Συγκεκριμένα, το αμερικάνικο μοντέλο, που έχει ταυτίσει το όνομα του με τις εξαιρετικές επιδόσεις του στις εκτός δρόμου διαδρομές, προσφέρεται με νέα εμφάνιση, που εστιάζεται στα νέα φωτιστικά σώματα, με τεχνολογία full LED και βρίσκονται σε αντιστοιχία με τα πίσω, τα οποία επίσης είναι διαφορετικά σε σχεδίαση. Στα νέα μηχανολογικά μέρη, η Jeep αναφέρει ότι το νέο μοντέλο φέρει δύο νέους κινητήρες. Ένα ντίζελ 2.2 λίτρων και ένα βενζινοκινητήρα απόδοσης 270 ίππων.

Επίσης, ο γνώριμος MultiJet II, θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις από πλευράς ισχύς: 150 και 195 ίππων, συνδυαζόμενος είτε με 6αρι χειροκίνητο είτε με 9αρι αυτόματο κιβώτιο. Στην κορυφή υπάρχει ο τούρμπο, κινητήρας των 2.0 λίτρων, που αποδίδει 270 ίππους. Η ισχύς φθάνει και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος ελέγχου πρόσφυσης Selec-Terrain και των τεσσάρων λειτουργιών που προσφέρει: Αuto, Snow, Sport και Sand/Mud.

Ακόμη, μεταξύ των προγραμμάτων οδήγησης και των συστημάτων πρόσφυσης, υπάρχει και το Active Drive 2, το οποίο μέσω του κλειδώματα στο πίσω διαφορικό δίνει την επιλογή στον οδηγό να αφήνει το αυτοκίνητο να ελέγχει σε ταχύτητες έως και 9χλμ/ώρα , τις απότομες καταβάσεις, τα πιο δύσβατα σημεία και χωρίς ο ίδιος να κάνει κάποια παρέμβαση. Πάντως, εκτός από τις τετρακίνητες εκδόσεις, το νέο Jeep Cherokee θα μπορεί να παραγγελθεί από τους μελλοντικούς πελάτες και σε προσθιοκίνητη έκδοση, που πιθανόν, να είναι και η πιο προσιτή από πλευράς κόστους κτήσης του ανανεωμένου μοντέλου.

.

Πλήρες και το πακέτο τεχνολογίας κ.α. , με την βασική έκδοση να φέρει την οθόνη 5 ιντσών, έως και την οθόνη 8 ιντσών στην πιο πλούσια έκδοση την Overland . Σε αυτό προβάλλονται όλες οι λειτουργίες του αυτοκινήτου, διαθέτει  Apple CarPlay και Android Auto κ.α.

Επίσης, υπάρχει πληθώρα συστημάτων υποστήριξης, όπως το σύστημα προειδοποίησης επικείμενης σύγκρουσης Active Forward Collision-Plus με φρένο έκτακτης ανάγκης πεζών, προηγμένη υποβοήθηση φρεναρίσματος, ενεργό cruise control με αυτόματη προσαρμογή ταχύτητας και ανίχνευση ποδηλάτη, προειδοποίηση απόκλισης από τη λωρίδα LaneSense Plus κ.α. Οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από δέκα χρώματα ενώ νέας σχεδίασης είναι οι ζάντες 19 ιντσών.