Το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη θα συνιστά μια «παταγώδη διάψευση» των διαβεβαιώσεων που φέρεται να έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ζόραν Ζάεφ ότι ο ελληνικός λαός στηρίζει την συμφωνία των Πρεσπών, υπογραμμίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, δήλωσε ότι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα λάβει χώρα ενώ ο πρωθυπουργός θα μιλά από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης, πρέπει να γίνει στο πλαίσιο του νόμου, ώστε να μην δοθεί πάτημα σε όποιον θέλει να την ευτελίσει ή να την λοιδορήσει.

Σημείωσε, δε, πως η συμφωνία των Πρεσπών δεν συνιστά οριστική λύση στο ονοματολογικό διότι στην πράξη συντηρεί τον σκοπιανό εθνικισμό και επιτρέπει την μελλοντική εκκόλαψη του σκοπιανού αλυτρωτισμού.

Τα τρία μεγαλύτερα προβλήματα της συμφωνίας, υποστήριξε, είναι η χρήση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα, η αποδοχή «μακεδονικής γλώσσας» και η αναγνώριση «μακεδονικής εθνότητας».

Όσον αφορά τις εξαγγελίες που αναμένεται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός έχει μηδενική αξιοπιστία, ενώ πρόσθεσε πως ο αστυνομικός κλοιός που τον προστατεύει χρειάζεται, διότι είναι εγκλωβισμένος στον κλοιό ψεμάτων που δημιούργησε ο ίδιος τα προηγούμενα χρόνια.