Ο Μαουρίτσιο Σάρι ζει διαφορετικά στο Λονδίνο. Η βροχερή πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει καμία σχέση με τη Νάπολι,ωστόσο μοιάζει να απολαμβάνει την περιπέτεια της Πρέμιερ Λιγκ από τον πάγκο της Τσέλσι. Αν μπορούσε να βρει και… καλό καφέ θα αισθανόταν ακόμα καλύτερα!

Στην πρώτη του συνέντευξη στον ιταλικό Τύπο (II Mattino)μετά την αποχώρηση του από τη Νάπoλι, μιλάει για τη ζωή του στο Λονδίνο, την πρώην ομάδα του, αλλά και τον πρόεδρο της, Αουρέλιους ντε Λαουρέντις.

«Υπάρχει πάντα νοσταλγία όταν είσαι μακριά από τη χώρα σου. Πάντα κάτι λείπει», λέει ο Σάρι και εξηγεί: «Περισσότερο το φαγητό, αν και έχω συνηθίσει το κρέας και το σολομό. Ωστόσο δεν μπορώ να βρω πουθενά έναν καφέ όπως αυτόν που έπινα στη Νάπολι»

Ρωτήθηκε για την Πρέμιερ Λιγκ: «Εντελώς διαφορετικό πρωτάθλημα από το ιταλικό. Είναι ωραίο να φτάνεις στο γήπεδο και να βλέπεις τους οπαδούς να σε περιμένουν φορώντας τη φανέλα της ομάδας. Πολλές φορές δίνω αυτόγραφα και σε οπαδούς της αντίπαλης ομάδας».

«Γιατί φύγατε από τη Νάπολι;», ήταν μία από τις ερωτήσεις: «Δεν ξέρω ακόμα. Ρωτήστε την ομάδα. Ωστόσο τώρα είμαι στην Τσέλσι και αυτό με κάνει χαρούμενο. Υπήρχαν κάποιοι λόγοι που ήθελα να μείνω στη Νάπολι, αλλά και κάποιοι άλλοι που μου δημιουργούσαν αμφιβολίες. Το συμβόλαιο έληγε στις 31 Μαίου, ωστόσο πριν από αυτή την ημερομηνία ήρθε ο Αντσελότι».

Ο Μαουρίτσιο Σάρι είπε επίσης ότι έμαθε την άφιξη του Αντσελότι από την τηλεόραση, όμως δεν έχει παράπονο από τον Αουρέλιο ντε Λαουρέντις, καθώς του έδωσε την ευκαιρία να δουλέψει σε μία μεγάλη ομάδα. Μένει όμως η πίκρα επειδή δεν κατάφερε να την οδηγήσει σε έναν τίτλο. Πέρυσι η Νάπολι πέτυχε ρεκόρ βαθμών (91), ωστόσο έχασε το πρωτάθλημα από τη Γιουβέντους.

«Η Νάπολι είναι μία εξαιρετική πόλη και αξίζει να ζήσει τη χαρά ενός πρωταθλήματος. Είναι σημαντικό που έχει τον Αντσελότι στον πάγκο, καθώς πρόκειται για έναν προπονητή που έχει κατακτήσει τίτλους με πολλές ομάδες. Δεν κατάφερα να κατακτήσω κάτι με τη Νάπολι παρά το γεγονός ότι φτάσαμε πολύ κοντά. Μπορεί κάτι να πάρω στην Τσέλσι, ωστόσο δεν είναι εύκολο να διαδεχτείς τον Κόντε που οδήγησε την ομάδα σε δύο τρόπαια».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην αποχώρηση του Γκονσάλο Ιγκουαΐν για τη Γιουβέντους: «Ο Ιγκουαΐν δεν ήταν προδότης. Δεν πρόδωσε κανέναν. Απλά, το πρόβλημα του ήταν με τον πρόεδρο».