Η τροπική καταιγίδα Γκόρντον έφθασε το βράδυ της Τρίτης στις αμερικανικές ακτές στον Κόλπο του Μεξικού προκαλώντας τον θάνατο ενός παιδιού και στερώντας το ηλεκτρικό από χιλιάδες νοικοκυριά, σύμφωνα με τις αρχές.

Η καταιγίδα έπληξε την περιοχή κοντά στα σύνορα μεταξύ των πολιτειών Αλαμπάμα και Μισισιπή, όπου έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ παραμένει σε ισχύ η προειδοποίηση για τυφώνα.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και στην πόλη της Νέας Ορλεάνης, στην πολιτεία της Λουιζιάνα, η οποία είχε καταστραφεί το 2005 από τον τυφώνα Κατρίνα.

Ένα παιδί σκοτώθηκε από την πτώση δέντρου σε ένα τροχόσπιτο στην Πενσακόλα της Φλόριντα, ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Περίπου 24.000 νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό στην Αλαμπάμα, τη Φλόριντα και τον Μισισιπή, μετέδωσαν τοπικά μέσα.

Η τροπική καταιγίδα Γκόρντον σχηματίστηκε τη Δευτέρα, νότια της Φλόριντα κοντά στο αρχιπέλαγος των Κις, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC). Η καταιγίδα κινείται προς τα βορειοδυτικά με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 110 χιλιομέτρων την ώρα κατά μέσο όρο.

Ο σερίφης της κομητείας Χάρισον του Μισισιπή Τρόι Πίτερσον κήρυξε απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 19:00 της Τρίτης (τοπική ώρα, 03:00 ώρα Ελλάδας της Τετάρτης) ως τις 07:00 της Τετάρτης (τοπική ώρα), μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WLOX.

Παράλληλα η επιτροπή παιγνίων του Μισισιπή ζήτησε από όλα τα καζίνο να κλείσουν από τις 17:00 (τοπική ώρα) χθες το απόγευμα.

Ο Γκόρντον θα προχωρήσει σήμερα και θα ανέβει την κοιλάδα του ποταμού Μισισιπή, διευκρίνισε το NHC.