Η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα σχολική χρονιά έχει αρχίσει. Καθώς επιστρέψατε από τις διακοπές, έχει οριστεί το σχολικό ραντεβού για τις 11 Σεπτεμβρίου, και το παιδί σας θα πάει στο νηπιαγωγείο, καλό είναι να προετοιμαστείτε και εσείς και αυτό.

Ενας τρόπος για να μπείτε στο σχολικό πνεύμα είναι να πάτε για ψώνια, ώστε να προμηθευτείτε όλα όσα θα χρειαστεί το παιδί σας, με κύριο αντικείμενο την σχολική τσάντα, που θα επιλέξετε μαζί.

Υπάρχουν πολλές εντυπωσιακές τσάντες, αλλά δεν έχουν όλες τη σωστή στήριξη και επένδυση στην πλάτη, κάτι σημαντικό για να μην επιβαρύνονται οι ώμοι και η σπονδυλική στήλη του παιδιού. Φροντίστε να αγοράσετε κάποια που δεν είναι πολύ βαριά, και που να αρέσει στο παιδί.

Εκτός από την σχολική τσάντα θα χρειαστεί μια κασετίνα μια κασετίνα με μολύβια, γόμα, ξύστρα και μαρκαδόρους, δηλαδή τα βασικά για να ζωγραφίσεις. Πάρτε και ένα μπλοκ ζωγραφικής να υπάρχει. Στην πορεία θα χρειαστεί και ένα κουτί με έξτρα μαρκαδόρους, νερομπογιές, ξυλομπογιές.

Απαραίτητο είναι το παγουράκι για να πίνει νερό το παιδί, που θα μπορεί να το ανοίγει και να το ξαναγεμίζει εύκολα- με ελάχιστη βοήθεια εάν χρειαστεί από το δάσκαλο. Καλό θα ήταν το παγούρι να έχει κορδόνι για να κρεμάει στο λαιμό του, ώστε να μην το ξεχνάει και το χάνει.

Σημαντική είναι και η επιλογή του τάπερ για το κολατσιό του παιδιού. Επιλέξτε ένα τάπερ που να κλείνει ερμητική, αλλά και ταυτόχρονα που να είναι εύκολο να το ανοίξει το παιδί, χωρίς να κινδυνεύει να εκτοξευτεί το φαγητό του.

Φροντίστε να μάθει σαν παιχνίδι να ανοιγοκλείνει τόσο το παγουράκι με το νερό, όσο και το τάπερ με το φαγητό του. Επίσης, ελέγξτε ότι το παιδί θυμάται όσα του έχετε μάθει ώστε να μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί στην τουαλέτα.

Προσθέστε στην τσάντα και ένα πακέτο με χαρτομάντηλα ή μωρομάντηλα, τα οποία ξέρει να χρησιμοποιεί, καθώς το έχετε μάθει να φροντίζει για την προσωπική του υγιεινή.

Καλού κακού βάλτε στην τσάντα και μια αλλαξιά (ένα μπλουζάκι και ένα σορτσάκι), γιατί τα παιδιά τρέχουν και ιδρώνουν, οπότε ας βρίσκονται μήπως και τα χρειαστεί.

Ενα σημειωματάριο τέλος, στην τσάντα, μπορεί να αξιοποιηθεί δεόντως από έναν επαγγελματία νηπιαγωγό.

Φροντίστε να απολαύσετε την βόλτα σας για ψώνια με το βλαστάρι σας. Μην υπερβάλλετε στις αγορές. Και καλή σχολική χρονιά.