Η ανανέωση είναι το δεύτερο ισχυρό «διαβατήριο» για ένα μοντέλο, όταν θέλει να διατηρήσει τη δυναμική του στην αγορά αυτοκινήτου και πολύ περισσότερο στην κατηγορία του – ιδιαίτερα όταν είναι και ανταγωνιστική και πλαισιωμένη με πολλούς ισχυρούς ανταγωνιστές.

Το Renault Captur αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση, ως προς την χρονική συνέπεια της φίρμας, που ανανέωσε το μοντέλο της την κατάλληλη στιγμή. Το μικρό crossover σχεδιάστηκε εξ αρχής για να ικανοποιεί τις ανάγκες των σύγχρονων οδηγών, τόσο μέσα στην πόλη όσο και στις πιο απαιτητικές διαδρομές ( όπως μια εκδρομή στο βουνό, η ένα ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο). Πρόσφατα, η Renault ανανέωσε το ελκυστικό σχεδιαστικά Captur, χωρίς ωστόσο να επέμβει σε σημεία που δεν έχριζαν σημαντικές αλλαγές.

Απλά, κατάφεραν να κάνουν την εμφάνιση του πιο δυναμική, επανασχεδιάζοντας τη μάσκα, τους προφυλακτήρες και τα φώτα ημέρας LED. To γαλλικό μοντέλο διαθέτει νέα συστήματα υποβοήθησης στην οδήγηση, όπως το σύστημα επόπτευσης τυφλής γωνίας σε ταχύτητες από 30 έως 140 χλμ./ώρα και το σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος – ίσως οι πιο σημαντικές προσθήκες στο νέο μοντέλο.

Άνετο για τέσσερις επιβάτες παραμένει το εσωτερικό του με τον χώρο των αποσκευών να κυμαίνεται μεταξύ μεταξύ 377 και 455 λίτρων.  Στα πολύ θετικά είναι το συρόμενο ντουλαπάκι συνοδηγού Easy Life χωρητικότητας 11,5 λίτρων. Ανάλογα με την έκδοση που θα επιλέξει ο υποψήφιος αγοραστής υπάρχει και το αντίστοιχο τεχνολογικό υπόβαθρο.

Με πλούσιο εξοπλισμό 

Για παράδειγμα, η έκδοση της δοκιμή μας διέθετε έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών με όλα τα στοιχεία ψυχαγωγίας (όπως ράδιο, τηλέφωνο, σύστημα πλοήγησης κ.α. ) καθώς και εφαρμογή για χρήση αρχείων multimedia του τηλεφώνου, Android Auto και ένας κατάλογος από εφαρμογές που μπορούν να ληφθούν από το R-LINK Store.

Ντίζελ με οικονομικές ευαισθησίες

Η έκδοση της δοκιμής μας ήταν η πετρελαιοκίνητη, με τον 1,5  dCi με 110 ίππους. Εδώ, τα πλεονεκτήματα είναι δύο: η άφθονη ροπή σε ένα ευρύ φάσμα στροφών και οικονομία καυσίμου με την κατανάλωση να κυμαίνεται τις ημέρες δοκιμής σταθερά στα 4,5 – 5 λίτρα/100χλμ ( ανάλογα με το προφίλ των διαδρομών, πχ πόλη ή υπεραστικές διαδρομές).

Στα εργονομικά πλεονεκτήματα του και  η ψηλή θέση οδήγησης με την εξαιρετική περιμετρική ορατότητα. Συνολικά, το μικρό γαλλικό crossover κερδίζει τον οδηγό, τόσο με τον οδηγικό του χαρακτήρα όσο και με το άνετο εσωτερικό του, με το μεγάλο του ατού να είναι η κατανάλωση καυσίμου και το νεανικό στυλ του αυτοκινήτου.