Σαν σήμερα, πριν από 30 χρόνια, στις 14 Αυγούστου 1988, έφυγε από τη ζωή ένας από τους ανθρώπους που σημάδεψαν την παγκόσμια αυτοκίνητοβιομηχανία. Ο Έντσο Φεράρι, ο δαιμόνιος ιταλός μηχανικός αυτοκινήτων που ίδρυσε την πιο γνωστή εταιρεία σπορ αυτοκινήτων, έγινε γνωστός τόσο για τις συμμετοχές του στην Formula1 όσο και για την ανάπτυξη της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Η Ferrari ιδρύθηκε απο τον ίδιο το 1947, και σήμερα παράγει τα πιο γνώριμα – με σήμα το αλογάκι – σπορ μοντέλα.

Επίσης, με τη δική του τεχνογνωσία και επιμονή δημιούργησε την αγωνιστική ομάδα της Formula1, που συμμετέχει στα γκραν πρι από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του θεσμού των αγώνων μονοθεσίων.
Γεννήθηκε (το 1898) και πέθανε σε ηλικία 90 ετώ στο μέρος που λάτρεψε και μεγαλούργησε. Τη Μόντενα, έδρα της Ferrari.
Η ζωή του – όπως δείχνει και το παρακάτω βίντεο – έγινε ταινία, εστιάζοντας τόσο στα παιδικά του χρόνια όσο και στον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να δημιουργήσει την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία.
https://www.youtube.com/watch?v=fD-0yqqqcH0
- Ο Φορτούνης κάνει πράγματα και θαύματα στην Σαουδική Αραβία – Ισοφάρισε ιστορικό ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο
- Σοκ στο Περού: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 60 τραυματίες σε συγκέντρωση οπαδών της Αλιάντζα Λίμα (vids)
- Πάνω από 40 χρόνια μέσα σε feeds, notifications και scrolling – Πόσο μας κοστίζει τελικά η ψηφιακή ζωή






