Ένα εύκολο, υγιεινό, πεντανόστιμο, καλοκαιρινό πιάτο με πολύχρωμα λαχανικά της εποχής, όπως μελιτζάνες, κολοκύθια, πατάτες, ντομάτες, καρότα και πιπεριές.

Υλικά

1 κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες

4-5 κολοκυθάκια σε ροδέλες

4-5 μελιτζάνες σε σε ροδέλες

2-3 καρότα σε ροδέλες

2 ντομάτες σε ροδέλες

2 πιπεριές κόκκινες ή πράσινες

1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας

1/2 λεμόνι σε φέτες (προαιρετικά)

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο

3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1/2 ματσάκι μαϊντανό

Πιπέρι μαύρο, πιπέρι γλυκό κόκκινο, αλάτι, ρίγανη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε ροδέλες. Έπειτα, πολτοποιούμε το σκόρδο. Βάζουμε στο ταψί όλα τα λαχανικά, ρίχνουμε το σκόρδο, το χυμό ντομάτας, το ελαιόλαδο και στο τέλος τις φέτες λεμονιού για άρωμα. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά. Οσοι θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε το φαγητό σας με φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας. Καλή σας όρεξη.