Ανησυχητικό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε την Κυριακή μεταξύ ελλήνων και τούρκων ψαράδων, κοντά στις ακτές της Λέρου. Τούρκοι ψαράδες πυροβόλησαν αρκετές φορές προς το μέρος των Ελλήνων, οι οποίοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν, ειδοποιώντας το Λιμενικό.

Το προκλητικό περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο νησάκι Καλαπόδι, 300 μέτρα από τις ακτές της Λέρου.

Οταν έφτασαν στην περιοχή δυο σκάφη του λιμενικού, τα τουρκικά αλιευτικά είχαν ήδη αρχίσει να απομακρύνονται προς τα διεθνή ύδατα.

Για πρωτόγνωρο περιστατικό κάνουν λόγο οι έλληνες ψαράδες, παρά το ότι είναι συνηθισμένοι σε προκλητικές ενέργειες από την πλευρά των τούρκων συναδέλφων τους. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι τις τελευταίες ημέρες οι αντεγκλήσεις μεταξύ τους είναι αρκετές.

Πυροβολισμοί και κατά ριπάς

Αποκαλυπτικές για το τι συνέβη είναι οι μαρτυρίες, στην τηλεόραση του Alpha, από αλιείς σε δύο ελληνικά καΐκια, οι οποίοι αναφέρουν ότι ρίφθηκαν πυροβολισμοί από τα τουρκικά αλιευτικά και μάλιστα κατά ριπάς.

«Ακούσαμε 6 πυροβολισμούς. Οι δύο από αυτούς, ο τρίτος και ο τέταρτος, ήταν κατά ριπάς. Το όπλο δεν ήταν ούτε κυνηγετικό, ούτε περίστροφο», δήλωσε ο Λευτέρης Γιαννούκας, που ήταν σε ένα από τα ελληνικά καΐκια.

«Οι τούρκοι ψαράδες ήταν σε απόσταση περίπου 200 μέτρων. Πρώτη φορά έχει γίνει τέτοιο περιστατικό, να μας πυροβολούν οι Τούρκοι. Φυσικά και φοβηθήκαμε, δεν το περιμέναμε», είπε ο ψαράς Κώστας Τσίφτης.