Δεν είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία παρουσιάζει ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο. Την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον 4-5 εταιρείες έχουν παρουσιάσει το αυτοκίνητο τους, που μπορεί να πετάει. Μάλιστα, δεν θα πρόκειται για κάποιο μοντέλο που βρίσκεται σε φάση εξέλιξης, ούτε για μια κόνσεπτ πρόταση. Πλέον, θα αφορά το μοντέλο παραγωγής. Για να φθάσει στην τελική φάση κατασκευής του το PAL-V, απαιτήθηκαν από την Ολλανδική εταιρεία να «δαπανηθούν» τουλάχιστον 17 χρόνια μελέτης και εξαντλητικών δοκιμών.

Το νέο ιπτάμενο αυτοκίνητο θα κοστίζει από 319.000 ευρώ για την «βασική» έκδοση, την Sport ενώ η πιο πλούσια εξοπλιστικά θα κοστίζει 479.000 ευρώ. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία που αφορούν τις επιδόσεις τους, τόσο στον αέρα όσο και στην άσφαλτο Το Liberty θα μπορεί, όταν κινείται όπως ένα κοινό ΙΧ, να πιάνει χωρίς ιδιαίτερο «κόπο» την τελική ταχύτητα των 160χλμ/ώρα ( οπότε θα μπορεί και να ταξιδεύει στην Εθνική οδό), ενώ τα 0-100χλμ/ώρα έρχονται σε εννέα δευτερόλεπτα. Θα καταναλώνει – πάντα όταν βρίσκεται στη γη! – 7,6 λίτρα βενζίνης ενώ ένα φουλάρισμα αρκεί για 1.315 χιλιόμετρα.

Όταν ο οδηγός θα θέλει να πετάξει, απλά, θα πρέπει να ανοίξει τα φτερά του! Αυτή η διαδικασία θα διαρκεί έως δέκα λεπτά. Στον αέρα μπορεί να πιάσει την μέγιστη ταχύτητα των 97 κόμβων – που σημαίνει περίπου 180χλμ/ώρα – ενώ μπορεί να πετάξει σε ύψος έως 3.500 μέτρα! Μπορεί να μεταφέρει έως δύο επιβάτες. Οι πρώτες παραδόσεις στους υποψήφιους πελάτες θα ξεκινήσουν έως το 2018. Μοναδική παρατήρηση; Ότι ο οδηγός θα πρέπει να έχει και άδεια πιλότου, για μικρά αεροσκάφη.