Το κακό μαντάτο ποτέ δεν γνωρίζεις πότε θα σου χτυπήσει την πόρτα. Συνέβη με τον Παναγιώτη Ρέτσο. Ο διεθνής άσος της Λεβερκούζεν υπέστη μυϊκό τραυματισμό κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της γερμανικής ομάδας στην Αυστρία και επέστρεψε στη βάση του. Με σκοπό να αρχίσει θεραπεία. Χρειάζεται εδώ να ενημερώσω ότι θα μείνει εκτός μάχης για περίπου έξι εβδομάδες. Κάτι που αυτομάτως σημαίνει πως δεν θα τον έχει η Εθνική Ελλάδας στις αρχές του φθινοπώρου και στα παιχνίδια του Nations League.

Ασίστ

Ο Δημήτρης Πέλκας έδωσε δύο ασίστ προχθές στην Ελβετία, αφού από δικό του κόρνερ άνοιξε το σκορ ο Βαρέλα, ενώ από δική του πάσα, θυμίζω, πέτυχε το 3-0 ο Ελ Καντουρί. Κι όμως, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ χάρηκε περισσότερο την πάσα του καλού του φίλου, του τερματοφύλακα Αλέξανδρου Πασχαλάκη, από την οποία ήρθε το γκολ του Πρίγιοβιτς. Οπως είπε αργότερα μιλώντας στην τηλεοπτική κάμερα, «μπορεί εγώ να έδωσα δύο ασίστ, αλλά του Πασχαλάκη μετράει για τρεις!».

Επίθεση από την άμυνα!

Και μια και ο λόγος για γκολκίπερ, ας δούμε λίγο πιο σφαιρικά το όλο ζήτημα. Ο Πασχαλάκης στην έδρα της Βασιλείας έδειξε ότι συνεχίζει από κει που σταμάτησε την προηγούμενη σεζόν. Πάντα σε εγρήγορση, έκανε δε μια εντυπωσιακή απόκρουση προς το τέλος του αγώνα και κράτησε ανέπαφα τα δίχτυα του. Οσο για το πώς συμμετέχει στο παιχνίδι, φροντίζει πάντα να δίνει γρήγορα την μπάλα και να αιφνιδιάζει την αντίπαλη άμυνα. Κάτι που πρώτος διδάσκει ο Τιμπό Κουρτουά, ένας «άσος» με ξεχωριστή ικανότητα στον τομέα αυτό. «Θυμηθείτε απλά πόσο άμεσα έδωσε την μπάλα και άπλωσε η αντεπίθεση των Βέλγων στο τρίτο και νικητήριο γκολ των Κόκκινων Διαβόλων με αντίπαλο την Ιαπωνία. Το γκολ ουσιαστικά ανήκει στον τερματοφύλακα», λέει χαρακτηριστικά ο Βασίλης Αλεξούδης, ένας δάσκαλος στον τομέα της εκγύμνασης των γκολκίπερ.

Ετοιμάζουν γιορτή

Ο Κώστας Φιλιππίδης θα ζήσει πρώτος από την ελληνική αποστολή στίβου αυτήν τη διαφορετική ατμόσφαιρα που θέλουν να δώσουν οι Γερμανοί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο. Ο επικοντιστής θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο κέντρο του Βερολίνου, εκεί όπου θα διεξαχθούν και όλα τα υπόλοιπα events κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ο έλληνας πρωταθλητής, ακούω πως θα είναι ένας από τους 51 αθλητές που θα μετέχουν στην εκδήλωση, όσες δηλαδή και οι χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Οι Γερμανοί θεωρούν ότι η πόλη πρέπει να ζήσει τη διοργάνωση όχι μόνο στο Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά και στους δρόμους. Για αυτό άλλωστε και στον ίδιο χώρο, στο «european mile», θα πραγματοποιούνται οι τελετές απονομής αλλά και η εκκίνηση και ο τερματισμός του Μαραθωνίου και των 20 χλμ. βάδην.

Καινοτομία στο Νησί

Η τεχνολογία έχει θέση και στους πάγκους της Πρέμιερ Λιγκ. Από αυτή τη σεζόν, οι προπονητές θα μπορούν θα παρακολουθούν από τα κινητά τους ή τα τάμπλετ διάφορες φάσεις του αγώνα, χωρίς όμως να έχουν το δικαίωμα να τις συζητούν με τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται. Παλαιότερα, αυτό μπορούσαν να το κάνουν μόνο στη διάρκεια του ημιχρόνου. Φυσικά, αν πρόκειται για επίμαχη φάση και αρχίσουν τα παράπονα προς τους διαιτητές θα κινδυνεύουν με τιμωρία.

Πουλέν του Ματιάσεβιτς

Ο Βλάνταν Ντανίλοβιτς, ο 19χρονος βόσνιος χαφ της Μπόρατς Μπάνια Λούκα, είναι μια περίπτωση που η ΑΕΚ εξέτασε, ωστόσο δεν πήρε απόφαση να προχωρήσει. Πρόκειται, όπως μαθαίνω, για λύση που όχι απλά προέκρινε ο Βλαντίμιρ Ματιάσεβιτς, αλλά πάλεψε πολύ να την περάσει. Χωρίς επιτυχία, όπως φαίνεται. Βλέπετε, ο Ντανίλοβιτς αποτελεί πουλέν του αθλητικού διευθυντή της ΑΕΚ, ο οποίος εκτιμά πως ο νεαρός Βόσνιος μπορεί να εξελιχθεί σε βασική μονάδα και της Εθνικής τα επόμενα χρόνια. Κάτι που όμως δεν φάνηκε να πείθει τα υπόλοιπα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ενωσης, καθόσον και η περίπτωση του Ντανίλοβιτς μπήκε, όπως όλα συνηγορούν, στο συρτάρι. Τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.