Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις που εκθέτουν τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς της κυβέρνησης που συμμετείχαν το βράδυ της Δευτέρας στη σύσκεψη στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής για τη φονική φωτιά στο Μάτι. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Μιχάλης Γιαννάκος προέβη σε αποκαλύψεις που φέρνουν ολοένα και περισσότερο τη κυβέρνηση στο επίκεντρο των ευθυνών, μιλώντας στο Θέμα 104,6.

«Το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου ήμουν στο Σισμανόγλειο που από τις 10:30-11 παρά είχε προετοιμάσει χώρο για να υποδεχθεί μεγάλο αριθμό νεκρών» είπε μεταξύ άλλων. Μάλιστα η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά τις 11:30 το βράδυ της Δευτέρας.

«Αυτό μου το επιβεβαίωσε μια ημέρα μετά ο αναπληρωτής διοικητής της 1η Υγειονομικής περιφέρειας όταν βρέθηκε ξανά στο Σισμανόγλειο» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«11 παρά είχαν ήδη ετοιμάσει χώρο για υποδοχή μεγάλου αριθμού νεκρών» επανέλαβε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ παραθέτοντας μεταξύ άλλων και όσα του είπαν γιατροί που βγήκαν από το χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών το μοιραίο βράδυ. «Μου είπαν πρόεδρε ετοιμάζουμε το χώρο γιατί περιμένουμε μεγάλο αριθμό νεκρών» είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Πώς είναι δυνατόν να μη γνώριζε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι ετοιμάζονταν να υποδεχθούν ένα κοντέινερ ψυγείο με νεκρούς;» αναρωτιέται.

Η ομολογία του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή σχετικά με ότι γνώριζαν πριν από την έναρξη της κυβερνητικής σύσκεψης ότι είχαν εντοπιστεί ήδη οι πρώτοι νεκροί, αλλά δεν αξιολόγησαν την πληροφορία ως ασφαλή, έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων τόσο στον πολιτικό χώρο και την αντιπολίτευση, όσο και στους πολίτες που έζησαν τον εφιάλτη των φονικών πυρκαγιών στο Μάτι.

Επίσης, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος είπε ότι «στις 20:41 η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε ότι υπήρχε ένας νεκρός στο Νέο Βουτζα. Το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον πρώτο νεκρό περίπου στις 10 το βράδυ και μισή ώρα αργότερα περίπου παρέλαβε ακόμη τρεις».

Υπενθυμίζεται ότι, ο επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών που έσωσαν εκατοντάδες ανθρώπους στην παραλία στο Μάτι επίσης είπε ότι είχαν εντοπίσει νεκρούς από πολύ νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ το ίδιο υποστηρίζει και ογενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, που υποστηρίζει ότι «αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν εντοπίσει τον πρώτο νεκρό της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική στις 19:40 το απόγευμα της Δευτέρας».