Αθόρυβη, χωρίς φωτογράφους και κάμερες ήταν η επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στη Ραφήνα. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής παρακολουθούσε τις εξελίξεις από την πρώτη στιγμή και επισκέφτηκε χθες το δημαρχείο Ραφήνας με σκοπό να κάνει μια πρώτη αυτοψία και να διαπιστώσει την κατάσταση στην περιοχή. Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και να ενημερωθεί από τους αρμοδίους για τα προβλήματα που υπάρχουν και πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Στην σημερινή σύσκεψη στην Χαριλάου Τρικούπη θα συζητηθούν οι επιμέρους προτάσεις που μπορεί να διευκολύνουν τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών που χρειάζονται περίθαλψη. Η Γεννηματά δίνει ιδιαίτερη βάση στη διαρκή και μόνιμη μέριμνα της πολιτείας για τους επιζώντες και τις οικογένειες των θυμάτων. Για το Κίνημα Αλλαγής, προτεραιότητες αυτή τη στιγμή είναι η άμεση αποκατάσταση της υδροδότησης και της ηλεκτροδότησης, αλλά και η επίσπευση των διαδικασιών για τις αποζημιώσεις. Όσο για τις ευθύνες, από τη Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν πως θα συζητηθούν μετά το πέρας του τριήμερου πένθους.

Από χθες, πάντως, το Κίνημα Αλλαγής πήρε και εθελοντικές πρωτοβουλίες, δημιουργώντας το δίκτυο «Κίνημα Αλληλεγγύης». Ξεκίνησε την συλλογή φαρμάκων, ειδών ρουχισμού και τροφίμων μέσης και μακράς διάρκειας στο ισόγειο της Χαριλάου Τρικούπη, συντονίζοντας παράλληλα εθελοντικές δράσεις μηχανικών, ιατρών, ψυχολόγων, νοσηλευτών, αλλά και εθελοντών αιμοδοτών.