Γραπτή Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις δυνατότητες αποζημίωσης και οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων περιοχών, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο Ευρωβουλευτής στην ερώτησή του, ζητά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης καθώς και όλων των διαθέσιμων μέσων της ΕΕ για την αποκατάσταση των ζημιών, τόσο στις δημόσιες υποδομές, όσο και στις ιδιωτικές κατοικίες. Παράλληλα για την αποφυγή νέων φυσικών καταστροφών το χειμώνα, ο κ. Ανδρουλάκης θέτει το θέμα της επείγουσας χρηματοδότησης αντιπλημμυρικών έργων στις περιοχές που κάηκαν.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018, έπληξαν την Αττική δύο καταστροφικές πυρκαγιές στις περιοχές της Κινέτας, στην Δυτική Αττική και στη Νέα Μάκρη, Νέο Βουτζά και Μάτι στην Ανατολική Αττική αφήνοντας πίσω τους δεκάδες νεκρούς, αγνοούμενους και τραυματίες. Παράλληλα, εκατοντάδες σπίτια και περιουσίες καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

- Υπάρχει η δυνατότητα Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για τις ζημιές που υπέστησαν οι ιδιώτες στις κατοικίες τους και τι δυνατότητες υποστήριξης υπάρχουν για τις πληγείσες περιοχές;

- Μπορεί να ζητηθεί η ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης και για αποκατάσταση καταστροφών σε ιδιωτικές περιουσίες;

- Καθώς η καταστροφή των δασών τόσο στην Ανατολική όσο και στην Δυτική Αττική απαιτεί την άμεση κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων για την πρόληψη πλημμυρών τον χειμώνα, υπάρχει η δυνατότητα επείγουσας χρηματοδότησης τέτοιων έργων, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω καταστροφές τον χειμώνα;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από