Ο ΠΑΟΚ ρίχνεται απόψε (20.30) στη «μάχη» των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, στον πρώτο αγώνα για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Δικέφαλος του Βορρά θα υποδεχθεί τους Ελβετούς στην Τούμπα και φυσικά ο στόχος είναι ένας, η νίκη και μάλιστα με «καθαρό» σκορ. Ο ΠΑΟΚ θέλει να βάλει απόψε βάσεις πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και αυτό που τόνισαν τόσο ο προπονητής του Δικέφαλου Ραζβάν Λουτσέσκου όσο και ο Βιεϊρίνια είναι πως χρειάζεται προσοχή και συγκέντρωση. «Είναι τεράστια η θέλησή μας να παλέψουμε πρώτα από όλα και να πάρουμε την πρόκριση. Είμαστε έτοιμοι, είχαμε πάρα πολύ καιρό να σκεφτούμε αυτή την πρόκριση, είχαμε καιρό να σκεφτούμε το παιχνίδι το αυριανό (σ.σ.: σημερινό) αλλά και της επόμενης εβδομάδας, ξέροντας πάντα τη δύναμη που έχει ο αντίπαλός μας. Πρέπει να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι, αυτές οι ομάδες έχουν δυνατά και αδύνατα σημεία, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι» επισήμανε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Δικέφαλου ενώ ο Βιεϊρίνια από την πλευρά του τόνισε.

«Θέλω να παίξω σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις που υπάρχουν με τον ΠΑΟΚ, είναι όνειρο για μένα να μπούμε στους ομίλους, ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο, έχουμε αρκετές δύσκολες ομάδες αλλά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι αλλά θα φανεί στο παιχνίδι. Σε αυτό το κομμάτι η Βασιλεία έχει περισσότερη εμπειρία, δεν περνάει την καλύτερη φάση, έχασε στο πρωτάθλημα, εμείς πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι».

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το αποψινό ματς με την πρωινή χθεσινή προπόνηση και ο Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει στον Μπίσεσβαρ. Ο επιτελικός μέσος της ελληνικής ομάδας δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και ο Λουτσέσκου τον άφησε εκτός αποστολής. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα πλάνα του ρουμάνου τεχνικού για το αρχικό σχήμα της ομάδας του, τα πράγματα είναι μάλλον ξεκάθαρα. Ο Πασχαλάκης θα είναι στα γκολπόστ και στο δεξί άκρο της άμυνας θ’ αγωνιστεί ο Μάτος. Στο κέντρο άμυνας του ΠΑΟΚ θα παίξουν ο Βαρέλα με τον Κρέσπο ενώ αριστερό μπακ θα είναι ο Βιεϊρίνια. Ο Λουτσέσκου θα εμπιστευτεί Κάνιας και Μαουρίσιο στον άξονα της μεσαίας γραμμής και μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού μέσου θα είναι ο Πέλκας, με τον ρουμάνο τεχνικό να περιμένει πολλά από τον νεαρό άσο της ομάδας του.

Ο Λημνιός φαίνεται πως θα είναι στο δεξί άκρο της επίθεσης ενώ αριστερά υπάρχουν τρεις επιλογές για τον ρουμάνο προπονητή. Ελ Καντουρί, Λάμπρου και Ουάρντα είναι στη διάθεση του Λουτσέσκου και ο πρώτος είναι αυτός που φαίνεται να έχει το προβάδισμα. Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης του ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί ο Πρίγιοβιτς. Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ αναμένεται να εξαντλήσουν σήμερα το πρωί τα τελευταία 500 εισιτήρια και όλα δείχνουν πως η Τούμπα θα είναι γεμάτη.

Θέλει γκολ

Η Βασιλεία προπονήθηκε χθες βράδυ στην Τούμπα και ο προπονητής της ελβετικής ομάδας Ραφαέλ Βικί υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου για το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Το πιο σημαντικό είναι να σημειώσουμε κάποιο γκολ. Σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ, αλλά ήρθαμε για να κερδίσουμε και δεν θέλουμε να χάσουμε. Πρόκειται για δύσκολα παιχνίδια, δίνω 50-50 πιθανότητες. Ο ΠΑΟΚ είναι καλός αντίπαλος, έκανε καλή περσινή σεζόν κατακτώντας τη δεύτερη θέση και το Κύπελλο. Γνωρίζω ότι έχει έμπειρους παίκτες, αλλά δεν γνωρίζω τι εμπειρία έχει ο καθένας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οσον αφορά εμάς πιστεύω θα μας βοηθήσει η εμπειρία μας στο Τσάμπιονς Λιγκ».

«Να ξεχάσουμε την ήττα»

Ο Βαλεντίν Στόκερ ήταν ο παίκτης της Βασιλείας που πήγε στη συνέντευξη Τύπου επισημαίνοντας για την αποψινή αναμέτρηση: «Ο ΠΑΟΚ είναι καλή και έμπειρη ομάδα. Ξέρω τον Βιεϊρίνια ο οποίος έπαιζε στην Μπουντεσλίγκα. Εμείς θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα για να ξεχάσουμε την ήττα στο πρωτάθλημα».