Στη ζωή ο οιοσδήποτε (όπως συνηθίζει να αρχίζει τις προτάσεις του ο Γιάννης Ιωαννίδης) ψάχνει κάτι: άλλοι κάτι που είχαν και το έχασαν, άλλοι κάτι το οποίο δεν είχαν ποτέ και το επιθυμούν σφόδρα…

Την ώρα λοιπόν που ο Γιώργος Παπαγιάννης έψαχνε την επόμενη (από αυτή που έχασε) πτήση από το Σαν Χοσέ προς το Μόναχο με τελικό προορισμό την Αθήνα, ένας νέος συμπαίκτης του αναζητούσε αναδρομικά τις στιγμές και ένας αντίπαλός του τα σουτ! Από το Οστιν του Τέξας (όπου παρεμπιπτόντως κατοικοέδρευε πριν από έξι χρόνια ο Ιωάννης Παπαπέτρου) ο Κιθ Λάνγκφορντ δήλωσε μετανιωμένος για την περυσινή επιλογή του. «Παραδέχομαι ότι έκανα λάθος που δεν δέχθηκα την πρόταση του Παναθηναϊκού, αλλά υπόσχομαι να αναπληρώσουμε τις χαμένες στιγμές» έγραψε στο μήνυμά του ο αμερικανός γκαρντ, εξάπτοντας ακόμη περισσότερο τη λαχτάρα του κόσμου του Παναθηναϊκού.

Μοντέρνο μπάσκετ

Την ίδια στιγμή ο Ντέιβιντ Μπλατ και ο Γιάνις Τίμα φρόντιζαν εκ παραλλήλου να εξάψουν τη λαχτάρα του κόσμου του Ολυμπιακού που είναι κιόλας μεγαλύτερη λόγω της αστοχίας στο κυνήγι των τίτλων, τα τελευταία δυο χρόνια…

«Ο πρώτος στόχος μας είναι να επαναφέρουμε την ομάδα στις επιτυχίες» τόνισε ο λετονός φόργουορντ, όντας ενθουσιασμένος αφενός «λόγω της υποδοχής που μου επιφύλαξαν οι φίλαθλοι στο Instagram και στο Twitter» και αφετέρου «επειδή ο κόουτς Μπλατ μου είπε ότι ξέρει πώς να με χρησιμοποιήσει και με θεωρεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ομάδας».

Ο Ντέιβιντ Μπλατ είπε και άλλα: όχι στην τηλεφωνική συνδιάλεξή του με τον Τίμα, αλλά σε συνέντευξή του προς τη ρωσική εφημερίδα «Ιzvestia», στην οποία εντόπισε ως βασικότερο πρόβλημα του Ολυμπιακού την περσινή σεζόν την αδυναμία στο περιφερειακό σουτ. «Ελειπαν, κατά τη γνώμη μου, οι παίκτες που θα απειλούσαν από μακρινή απόσταση και ο στόχος μου ήταν να τους βρούμε» επισήμανε ο αμερικανοϊσραηλινός προπονητής σχολιάζοντας ότι «δημιουργούμε μια νεανική και γρήγορη ομάδα που θα παίζει μοντέρνο μπάσκετ».

n Την τέταρτη απανωτή ήττα της σε πέντε αγώνες του Ευρωμπάσκετ, που διεξάγεται στο Κρέμνιτζ της Γερμανίας υπέστη χθες η Εθνική Νέων Ανδρών, αυτή τη φορά από τη Μεγάλη Βρετανία με 77-64. Η ελληνική ομάδα πλήρωσε ακριβά την άθλια εμφάνισή της στην τρίτη περίοδο, στην οποία δέχθηκε επί μέρους σκορ 25-9 και πλέον θα παίξει για τις θέσεις 13-16 με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με υποβιβασμό στη Β’ κατηγορία. Η σύνθεση: Χρηστίδης 14 (7ρ.), Λούντζης 10, Γ. Καλαϊτζάκης 2, Αγραβάνης 7, Π. Καλαϊτζάκης 7, Καμπερίδης 2, Κουρέπης 4, Μωραΐτης 5, Παπαδάκης 4, Τάταρης 9, Πιλάβιος.

n Μετά την Μπάμπεργκ, στην οποία συνεργάσθηκαν στο τέλος της περσινής σεζόν, ο Ηλίας Καντζούρης θα βρίσκεται στο πλευρό του Λούκα Μπάνκι και στην ΑΕΚ, στην οποία προσελήφθη χθες ως ασίσταντ κόουτς.

n Ο διεθνής γκαρντ φόργουορντ του Προμηθέα Πατρών Χρήστος Σαλούστρος πήρε τη σκυτάλη από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και κατέκτησε τον τίτλο του πιο βελτιωμένου παίκτη της σεζόν 2017-18.

n Ο νεοφώτιστος Χολαργός θα είναι ο τρίτος ελληνικός σταθμός στην καριέρα του 29άχρονου Αμερικανού σέντερ Τόρλιν Φιτζπάτρικ.

n Μετά τον Προμηθέα και τον

ΠΑΟΚ, ο αμερικανός φόργουορντ Λάκι Τζόουνς υπέγραψε διετές συμβόλαιο στον Αρη. Ακόμη ο ΠΑΟΚ κατέθεσε πρόταση στον διεθνή γκαρντ των Κιτρίνων, Λευτέρη Μποχωρίδη. Χθες επίσης το Λαύριο έκλεισε τον βόσνιο φόργουορντ Μίλαν Μιλόσεβιτς που πέρυσι αγωνίστηκε στον Προμηθέα και προηγουμένως στην ΑΕΚ.