Η περίοδος του καλοκαιριού λειτουργεί κάπως αφυπνιστικά για εμάς τις γυναίκες. Δοκιμάζοντας μαγιό, σορτσάκια, φορέματα καταλαβαίνουμε πως ίσως δε προσέξαμε τόσο πολύ το σώμα μας φέτος. Η κυτταρίτιδα είναι ο αιώνιος εχθρός μας που πασχίζουμε για να την εξαφανίσουμε, δοκιμάζοντας συνταγές και προϊόντα μέχρι να βρούμε τη λύση που ψάχνουμε.

Πώς θα σας φαινόταν όμως αν μπορούσατε να φτιάξετε μόνες σας ένα scrub με υλικά που έχετε στα ντουλάπια στους σπιτιού, το οποίο να πολεμά σταθερά την κυτταρίτιδα;

Το scrub είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στην περιποίηση του σώματός μας και ένα βήμα που πολλές γυναίκες προσπερνούν, για να φτάσουν πιο γρήγορα στα αντικυτταριτιδικά προϊόντα που νομίζουν πως κάνουν όλη τη δύσκολη δουλειά.

Τι θα βάλετε όμως μέσα στο scrub; Λίγο καφέ, λάδι καρύδας και ζάχαρη φυσικά!

Ο καφές βοηθάει στη σύσφιξη και την παραγωγή αντιοξειδωτικών στην επιδερμίδα μας. Αν μάλιστα την τοποθετείτε τακτικά τότε συμβάλλει στη σταδιακή υποχώρηση της κυτταρίτιδας.

Παράλληλα όμως, για να συνθέσετε ένα scrub που θα είναι ταυτόχρονα ενυδατικό η κατάλληλη επιλογή είναι το λάδι καρύδας που πρωταγωνιστεί πλέον σχεδόν σε κάθε σπιτική συνταγή περιποίησης και ομορφιάς είτε στο σώμα, είτε στο πρόσωπο.

Η ζάχαρη είναι το στοιχείο που διώχνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, απελευθερώνει τους φραγμένους πόρους και αφήνει το δέρμα να «αναπνεύσει».

Συνταγή

1 κούπα καφέ

6 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Ανακατέψτε τα και ξεκινήστε να τρίβετε το μείγμα κυκλικά στις προβληματικές περιοχές. Τοποθετείστε το scrub πριν το μπάνιο σας και ενυδατώστε καλά την επιδερμίδα σας μετά. Εφαρμόστε το τακτικά και δείτε το αποτέλεσμά του.