Χορευτής με μια μπάλα στα πόδια. Ενα τετράγωνο ποδοσφαιρικό μυαλό, από εκείνα που σου δίνουν την αίσθηση πως σχεδόν «τηλεπαθητικά» έχουν ήδη πάρει την επόμενη απόφαση, ενώ εξελίσσεται η προηγούμενη. «Pequeno magico» για τους φίλους της Σπόρτινγκ αλλά και συνολικά για το πορτογαλικό ποδόσφαιρο, που τον περιμένει σύντομα να φορέσει το εθνόσημο της πρωταθλήτριας Ευρώπης (μιας και μετρά ήδη συμμετοχές σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας), τώρα που ο Φερνάντο Σάντος ετοιμάζεται για μια πραγματική ανανέωση. Οχι, όσο και αν προσπαθούμε να σχηματίσουμε με το μυαλό ένα παρόμοιο «μεταγραφικό πακέτο» δεν βρίσκουμε κάτι αντίστοιχο. Δεν υπάρχει δεδικασμένο, συγκρίσιμο με την κίνηση που έκανε χθες ο Ολυμπιακός ανακοινώνοντας την απόκτηση του Ντανιέλ Ποντένσε! Του 22χρονου winger που ήρθε για να… σηκώσει αέρα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ου μην και το ίδιο το γήπεδο στο πόδι!

Ειλικρινά μοιάζει απίθανο, ακόμη και τώρα που ανακοινώθηκε επίσημα, ότι οι Πειραιώτες μπόρεσαν να φέρουν εις πέρας ένα τέτοιο ντιλ. Και αν δεν πιστεύετε εμάς, απλώς σας ενημερώνουμε ότι επιλέχθηκε αυτή η μεταγραφή από την ίδια την UEFA, η οποία την παρουσίασε χθες στην επίσημη ιστοσελίδα της. Ο γεννημένος τον Οκτώβριο του 1995 Ντανιέλ Ποντένσε, μόλις τον Ιανουάριο έγινε αιτία για τρεις διαφορετικές προτάσεις από την Πρέμιερ Λιγκ προς τη Σπόρτινγκ. Η χρηματιστηριακή αξία του εκτιμάται σε διψήφιο αριθμό εκατ. ευρώ. Από τη στιγμή λοιπόν που έμεινε ελεύθερος από την ομάδα όπου μεγάλωσε (ήταν στη Σπόρτινγκ από δέκα ετών), έπειτα από όσα φοβερά συνέβησαν στο τέλος της σεζόν (με οπαδούς να εισβάλλουν στο αθλητικό κέντρο του κλαμπ και να χτυπούν τους ποδοσφαιριστές), θα μπορούσε κάλλιστα να μετακινηθεί σε όποιο πρωτάθλημα ήθελε. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός τον έπεισε να φορέσει τα ερυθρόλευκα, το γεγονός ότι χθες το απόγευμα πέρασε τις πύλες του Ρέντη και έκανε την πρώτη του προπόνηση στα χρώματα της νέας του ομάδας είναι με σιγουριά η ποδοσφαιρική κίνηση του καλοκαιριού για το ελληνικό ποδόσφαιρο! Οι Πειραιώτες μόλις έβγαλαν από το καπέλο τους έναν «χρυσό μικρό μάγο», καθώς όπως καταλαβαίνει ο καθένας τέτοια ντιλ απαιτούν αληθινή οικονομική υπέρβαση.

Η… επιθυμία Καρεμπέ

Ο Ντανιέλ Ποντένσε τη σεζόν που πέρασε και ενώ είχε έναν τραυματισμό τον Ιανουάριο, πρόλαβε να γράψει στο κοντέρ του 20 συμμετοχές και 8 ασίστ με τη Σπόρτινγκ, που οι περισσότεροι θα θυμάστε πως αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά το παιχνίδι των Λιονταριών με τον Ολυμπιακό στην Πορτογαλία, ο Κριστιάν Καρεμπέ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό SPORT TV, ερωτηθείς για τον ποδοσφαιριστή που θα ήθελε από τα Λιοντάρια στον Ολυμπιακό, τόνισε: «Ποιον παίκτη της Σπόρτινγκ θα έπαιρνα; Εξαρτάται από τον προπονητή. Εκείνος αποφασίζει. Ισως να έπαιρνα και να ήθελα τον Ντανιέλ Ποντένσε στον Ολυμπιακό…».

Η καλή του θέση είναι στο «δεξί φτερό» της επίθεσης, αλλά παίζει εύκολα και απέναντι, όπως βεβαίως και στο «10». «Είμαι γρήγορος, απρόβλεπτος, δημιουργικός, όμως αυτό που με κάνει να διαφέρω είναι ότι παίζω για την ουσία. Για το γκολ. Θέλω είτε να σκοράρω είτε να δίνω ασίστ, να προκύπτει κάτι χειροπιαστό από τις ενέργειές μου» είπε ο ίδιος σε μια συνέντευξή του όταν ο Μάρκο Σίλβα όχι μόνο τον έβγαλε στον αφρό της πρώτης ομάδας της Σπόρτινγκ την περίοδο 2014-15 (6 συμμετοχές). Τότε που οι Πορτογάλοι άρχισαν να μιλούν για τη δική τους εκδοχή του Λίο Μέσι. Το πόσο καλός και ουσιαστικός είναι θα έχουμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε τη νέα σεζόν στο Φάληρο. Εννοείται πως ο 22χρονος την Παρασκευή θα μπει στο αεροπλάνο για το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας της ομάδας, εκείνο που θα διεξαχθεί στο Βέλγιο.

Και όσο για τη συνέχεια των μεταγραφών, χθεσινές πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον οι Πειραιώτες πάνε για κεντρικό αμυντικό και ότι ήδη εξετάζουν με προσοχή μια περίπτωση που έχουν επιλέξει…