«Έναν μύθο θα σας πω», ήταν ο τίτλος της συναυλίας που έδωσε η Νάνα Μούσχουρη στο Ηρώδειο, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου, αφιερωμένη στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» Μαριάννα Βαρδινογιάννη υποδέχτηκε στο κατάμεστο Ηρώδειο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη σύζυγό του Σίσσυ Παυλοπούλου, καθώς και εκπροσώπους του πολιτικού, διπλωματικού, δημοσιογραφικού και καλλιτεχνικού κόσμου της, για να ακούσουν την Νάνα Μούσχουρη σε μοναδικές δημιουργίες σπουδαίων δημιουργών, όπως του Μάνου Χατζηδάκι και του Νίκου Γκάτσου.

Με εμφανή συγκίνηση η Νάνα Μούσχουρη ανέβηκε για 13η φορά στη σκηνή του Ηρωδείου και κατάφερε να μαγέψει το αθηναϊκό κοινό με τη χαρακτηριστική φωνή της. «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους όσοι είστε μαζί μου απόψε. Ένα ιδιαίτερο «ευχαριστώ» στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη με την οποία αγωνιζόμαστε μαζί για τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» από το 1990», είπε κατά την έναρξη της συναυλίας η αγαπημένη καλλιτέχνις, η οποία συνέχισε λέγοντας ότι, ακόμα και σήμερα, μετά από τόσα χρόνια καριέρας, έχει το ίδιο τρακ, όπως όταν πρωτοβγήκε στη σκηνή.

Ερμηνεύοντας ελληνικά αγαπημένα τραγούδια, όπως το «Κάπου υπάρχει η αγάπη μου», «Έναν μύθο θα σας πω», την «Ενδεκάτη εντολή», αλλά και επιτυχίες ξένων δημιουργών, όπως το «Hallelujah» του Leonard Cohen και το «Love is a losing game» της Amy Winehouse, η Νάνα Μούσχουρη έκανε μια αναδρομή στη μεγάλη της σταδιοδρομία, αναφερόμενη σε άγνωστες μέχρι τώρα ιστορίες από τη ζωή της που θα τη συνδέουν για πάντα με μεγάλες προσωπικότητες του πολιτισμού, όπως ο Μάνος Χατζηδάκις, ο Νίκος Γκάτσος και η Μελίνα Μερκούρη.