Οι περισσότεροι άνθρωποι που ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή και γυμνάζονται τακτικά, γνωρίζουν τις ανάγκες του σώματός του και άρα πόσο σημαντική είναι η πρωτεΐνη. Συνηθίζουμε να καταναλώνουμε κρεατικά με ιδιαίτερη έμφαση στο άπαχο κοτόπουλο ή τα ψάρια για να απαντήσουμε στις απαιτήσεις του οργανισμού μας.

Ωστόσο, υπάρχουν τροφές που μπορούν να μας προσφέρουν μεγαλύτερα επίπεδα πρωτεΐνης και να μας προσφέρουν ένα μικρό διάλειμμα από τη κρεατοφαγία.

Οι ωμοί ξηροί καρποί και τα προϊόντα τους είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης. Τα αμύγδαλα και το ταχίνι είναι δυο τροφές που σίγουρα πρέπει να εντάξετε στο διατροφικό σας πρόγραμμα. Θέλει όμως μια ιδιαίτερη προσοχή γιατί όσο κι αν το ποσοστό της πρωτεΐνης που περιέχουν κλέβει τις εντυπώσεις, δεν παύουν να έχουν και υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Γι’ αυτό καταναλώστε με μέτρο και προσοχή.

Τα όσπρια είναι ένα πολύ παρεξηγημένο τρόφιμο που πολλοί άνθρωποι αποκλείουν από το διατροφολόγιο τους. Οι φακές, τα ρεβίθια, η φάβα και τα φασόλια είναι ικανά να μας χαρίσουν μια σημαντική δόση πρωτεΐνης και όχι μόνο, αφού περιέχουν και πολλές βιταμίνες που σίγουρα χρειαζόμαστε.

Η κινόα είναι ένα θαυματουργό superfood. Μπορείτε να το καταναλώσετε σε μορφή σαλάτας ή ακόμη και ως συνοδευτικό ενός κυρίους πιάτου. Πρόκειται για μια φυτική πηγή πρωτεΐνης που ταυτόχρονα κερδίζει δικαίως μια θέση στις διατροφικές σας συνήθειες. Πλούσια σε σίδηρο και φυτικές ίνες είναι ιδανική επιλογή για τα γεύματά σου, ενώ ταυτόχρονα έχει πολλά αντιοξειδωτικά.

Τα γαλακτοκομικά δε θα βγουν ποτέ από τη ζωή μας. Εκτός από χρήσιμη πηγή ασβεστίου, ειδικά το γιαούρτι σε χαμηλά λιπαρά είναι η τέλεια πρωτεϊνική λύση για το πιο ελαφρύ και ταυτόχρονα θρεπτικό γεύμα που μπορεί να ετοιμάσει κανείς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το γιαούρτι δεν απουσιάζει από καμία διατροφή.

Η βρώμη έχει αντικαταστήσει εν μέρει πλέον τα δημητριακά. Ενας από τους λόγους που τέθηκε υψηλά στις διατροφικές προτιμήσεις είναι ότι η πρωτεΐνη. Φυσικά το μαγνήσιο και οι βιταμίνες που την εμπλουτίζουν τη φέρουν δικαίως σε μια από τις κορυφαίες τροφές πρωτεΐνης.

Σε περίπτωση που αποφασίσετε να δοκιμάσετε μια αποτοξίνωση απέχοντας για λίγο καιρό από το κρέας, χωρίς να χάσετε την πρωτεΐνη που αποζητά ο οργανισμός, ξέρετε ποια είναι η λύση στο πρόβλημά σας.