Την Γκουό Πέι συχνά τη συγκρίνουν με τον Αλεξάντερ Μακουίν και τη Σάρα Μπάρτον. Οχι άδικα. Το όραμα της Κινέζας σχεδιάστριας μόδας, η μαεστρία με την οποία φιλοτεχνεί τις χειροποίητες κρεασιόν της, η θεατρικότητα της φαντασίας της δικαιολογημένα φέρνουν αυτούς τους συνειρμούς.

Αυτό τιμά ο θρυλικός ιταλικός εκδοτικός οίκος Rizzoli και της αφιερώνει την πρώτη μονογραφία γι’ αυτήν. Με εντυπωσιακές, πραγματικά εντυπωσιακές, φωτογραφίες από την κολεκτίβα HOWL.

Επηρεασμένη από τις αρχαίες παραδόσεις και τα σύμβολα της κινεζικής κληρονομιάς της, η Γκουό Πέι είναι γνωστή για τις εντυπωσιακές σιλουέτες της, τα περίτεχνα κεντήματα και τα πολυσύνθετα σχέδια με τα οποία έχει «ντύσει» Κινέζες κρατικούς αξιωματούχους και διασημότητες από τις ΗΠΑ.

Η μονογραφία στον Rizzoli φέρει τον τίτλο «Γκουό Πέι – Πέραν της Μόδας». Οι 122 πρωτότυπες φωτογραφίες της κολεκτίβας HOWL συντροφεύονται από πολυάριθμες φωτογραφίες σε στούντιο για να αναδειχθεί η πολυπλοκότητα των ενδυμάτων.

Υπό τη διεύθυνση του Τζιμ Λιντ, του διευθυντή δημιουργικού στη HOWL, οι παραμυθένιες φωτογραφίες παρουσιάζονται σε θεματικές ενότητες, με τίτλους όπως «Χίλιες και δύο νύχτες», «Θρύλος του Δράκου», «Κήπος της Ψυχής», «Ενα Εντυπωσιακό Ταξίδι Σε Ενα Παιδικό Όνειρο»…